Krunisana lovna sezona: Lovačka zabava u Brodu okupila 250 zvanica

Lovačka zabava, koja je svojevrsna kruna nedavno završene lovne sezone, održana je 19. februara u svadbenom salonu Vidić Petrol u Brodu.

Manifestaciju, koja je okupila oko 250 lovaca i njihovih gostiju, organizovalo je brodsko Lovačko udruženje „Vučjak“ koje će iduće godine obilježiti vijek postojanja.

Predsjednik udruženja Marko Vidić, podsjetio je da lovačko udruženje egzistira od 1923. godine, a trenutno okuplja 420 članova.

-Bilo je uspona i padova tokom godina postojanja, ali zahvaljujući istinskim zaljubljenicima u prirodu, odražana je tradicija lovstva na ovim prostorima. Danas, udruženje dobro funkcioniše, imamo zavidnu saradnju sa lokalnom zajednicom, Lovačkim savezom i građanima-, rekao je predsjednik udruženja Marko Vidić.

Predsjednik Lovačkog saveza RS, Savo Minić, je istakao da se LU “Vučjak” svrstava u red najboljih u Srpskoj u smislu uzgoja i zaštite divljači i gazdovanja lovištem.

-Sve što traje ovako dugo, u šta je uložen ogroman trud, vrijeme, predstavlja simboliku postojanja, ali i obavezu da nastavimo raditi na unapređenju lovstva. Sigurno je da će Lovački savez zajedno za lovcima Broda iduće godine na dostojanstven način obilježiti značajan jubilej – stogodišnjicu postojanja brodskog udruženja-, kazao je Minić.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić naveo je da lokalna uprava nastavlja njegovanje dobre saradnje sa ovim udruženjem, za koje je rekao da je snažna karika lovstva u Srpskoj.

-Ovo je tradicionalno druženja zaljubljenika u prirodu i lov koji se, u prvom redu, ogleda u očuvanju lovišta te uzgoju i zaštiti divljači i svojevrsna je kruna lovačke godine. Lijepo druženje, doprinos očuvanju prirode i stalna briga o divljači u lovištu je suština lova. Svakako, i ovo udruženje zaslužuju podršku lokalne zajednice-, poručio je načelnik Vidić.

Ovom prilikom predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić i predsjednik LU Vučjak Marko Vidić uručili su priznanja pojedincima koji su doprinijeli unapređenju lovstva i pomogli rad udruženja.

Zlatne lovačke ordene Minić je uručio Iliji Jovičiću i Marku Vidiću. Srebrni lovački ordeni dodijeljeni su: Milovanu Vidiću, Zoranu Vidiću, Bori Kovačeviću, Dragi DŽabiću i Jovi Vidiću, dok su bronzane ordene ponijeli Milan Gavrić i Drago Šukurma. Plakete LSRS uručene su: Iliji Zečeviću, Dragi Svičiću, Miroslavu Mičiji, Miroslavu Šukurmi, Simi Marjanoviću, Rajku Petrušiću, Miralemu Haviću i posthumno Nerminu Plehandžiću.

Za dugogodišnji rad i doprinos razvoju lovstva, zahvalnice LU Vučjak dodijeljene su: Trifunu Trifkoviću, Saši Miloševiću, Branku Dujaniću, Spasoju Cvjetkoviću, Ranku Vasiću, Veljku Vidiću, Stojanu Srijemcu, Petru Laziću, Ostoji Broćilo i posebna Vidu Zariću jednom od najstarijih članova udruženja.

Vrijedno je napomenuti da je Udruženje organizovalo tombolu čiji je fond iznosio 4.000 KM gdje je izvučeno 50 nagrada, a glavnu, lovački karabin vrijedan 1.250 KM, ponio je lovac iz Broda Jovan Kuzmanović.

Izvor: Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)