Ko su kandidati iz Broda u borbi za titulu narodnog poslanika?

Centralna izborna komisija je nedavno objavila zvanične kandidatske liste za oktobarske Opšte izbore godine.

Brod se nalazi u izbornoj jedinici četiri koja bi trebala, u Narodnu skupštinu Republike Srpske, dati četiri poslanika. Pored Broda, izbornu jedinicu četiri čine još Derventa, Modriča i Vukosavlje.

Nedavno formirani brodski odbor Socijalističke partije Srpske dao se u izborne aktivnosti i ponudio tri relativno mlada kandidata – predsjednika Aktiva žena Slađanu Ninić, Dijanu Lukić i Igora Jeremića, predsjednika OO SPS Brod.

SPS Brod: Slađana Ninić, Igor Jeremić i Dijana Lukić

Ispred Liste za pravdu i red Nebojše Vukonovića kandidat za poslanika iz Broda je Milan Nenadić.

Stranka nepoznata brodskoj javnosti kao aktivna u ovom mjestu jeste Savez za demokratsku srpsku. Isti nema svoj odbor u Brodu, ali to nije bila prepreka da se kandiduje Suzana Božanović.

Takođe, tu se našla još jedna stranka koja nema svoj odbor, a to je Radnička partija. Glasove i potencijalne glasače sakupljaće Zdravko Nenadić.

Raspadom, nekada jakog i stabilnog DNS-a, na nekoliko partija, došlo je do razlivanja glasova i glasačkog tijela. Izvorni DNS je kandidovao Milana Stolića u borbi za glasove. Demos, koji ima svog predstavnika u Skupštini opštine Brod, kao kandidata predložio je Milijanu Knežić, dok se me Dunje Ćalasan našlo na listi Narodne partije Srpske.

Boje Ujedinjene Srpske braniće Slađana Broćilo, dok se ime dr Saše Miličića našlo na listi Socijalističke Partije.

Kada je riječ o PDP-u, on se oslonio na provjerene snage i kandidovao aktuelne odbornike u SO Brod – Nenada Broćila i Milana Dakića.

Jedan od lidera opozicije Srpska demokratska stranka u Brodu je na listu stavila dva imena, i to Bobana Đurđevića i dr Maju Radulović.

Kandidati SDS-a u Brodu

Aktuelna vladajuća struktura, odnosno Savez nezavisnih socijaldemokrata, takođe se odlučio da predsjednik odbora bude među kandidatima, tako da će se na glasačkom listiću naći imena predsjednika Milana Zečevića, te člana OO SNSD Brod Dragane Vukman.

Kandidati SNSD-a u Brodu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)