Juče u Brodu donirana 51 doza krvi

Opštinska organizacija/OO/ Crvenog krsta Brod, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju i podršku Boračke organizacije Brod, organizovala je danas treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi/DDK/.

Akcija je i ovaj put bila uspješna. Odazvao se 61 potencijalni davalac. Krv je dalo njih pedeset i jedno, od kojih i 16 pripadnica nježnijeg pola. Kako to redovno biva, na svakoj akciji bude i novih davalaca koji se odluče da budu humani i pomognu nekom, a danas je to učinilo 9 naših sugrađana.

U akcijama DDK redovno učestvuje Dalibor Marić, kojem je ovo bio 56. put da daruje krv.

Prvi put, kapi koje život znače, dao je prije 23 godine, dok je bio na odsluženju vojnog roka. Od tada, kako kaže, redovan je učesnik akcija.

Svaki put kada darujem krv osjećam se ispunjeno jer znam da sam pomogao nekom kome je pomoć bila potrebna– istakao je Dalibor.

Doktor Darko Mikerević, iz Službe za transfuziju krvi dobojske bolnice, istakao je zadovoljstvo i ovogodišnjom, trećom po redu, organizacijom akcije kao i odazivom davalaca.

Na ovaj način, u organizovanim akcijama DDK, obezbjeđuju se dovoljne rezerve krvi i blagovremeno liječenje pacijenata kojima su krv i krvni produkti neophodni u procesu liječenja – rekao je dr. Mikerević podsjetivši da se jednom dozom krvi mogu spasiti tri života.

Ovom prilikom je naveo da su u mjesecu oktobru, na području regije, imali pet organizovanih akcija darivanja krvi.

Podršku u organizaciji akcije davanja krvi pružila je i Boračka organizacija opštine Brod.

Iz OO Crvenog krsta Brod zahvalili su se svim sugrađanima koji su uzeli učešće i dali veliki doprinos u uspješnoj organizaciji i realizaciji današnje akcije i na taj način nekome spasili život.

RadioBrod/B.K.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)