Jovičić srebrni na Tuzlanskom maratonu

Juče je završeno peto izdanje Tuzlanskog maratona za rekreativce na kojem je ove godine nastupilo blizu 200  maratonaca i polumaratonca, te trkača koji su se okušali na stazi od pet kilometara.

Brođanin, Dalibor Jovičić, ovoga puta trčao je polumaraton. I bio fantastičan.

Dalibor je stazu dužine 21,2 km istrčao 1:20:38 časova i osvojio srebrnu medalju. Ostaje žal što mu je zlato izmaklo za svega jednu sekundu. Ipak, važno je učestvovati. Svakako značajan i pažnje vrijedan rezultat! Čestitamo!

Daliborov brat, Dražen, odlučio se trčati maraton. Inače, Dražen je strastveni maratonac i ultramaratonska zvijezda. U avgustu ove godine pobjedio na trci u Italiji u kojoj je za deset dana trebalo istrčati deset maratona (ukupno 422 kilometra). Ovoga puta, nije se obreo na pobjedničkom postolju, ali je samim učešćem izvojevao pobjedu. Pobjedu sporta. U ukupnom plasmanu, nakon 4:00:45 časova trčanja, Dražen je zauzeo 10. mjestu. Čestitamo i Draženu!

Inače, pobjednik Petog tuzlanskog maratona je Žarko Jovanović iz Modriče, kojeg su Brođani imali priliku da vide i upoznaju na prošlonedeljnoj Uličnoj trci u Brodu, gdje je zauzeo 3. mjesto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)