Jerinić: Dobojska Bolnica u novom objektu do 30. septembra

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da očekuje da će do predviđenog roka 30. septembra bolnica “Sveti apostol Luka” preseliti u novi objekat, čime bi bio okončan jedan od najznačajnijih projekata u ovom gradu.

Jerinić je naveo da je cilj da se ove godine završe i projekti poput Centra za kulturu i obrazovanje i sportske dvorane, na čiju realizaciju utiču globalna finansijska kretanja, ali za koje postoji podrška Vlade Republike Srpske i njenih institucija.

Prema njegovim riječima, lokalna vlast u skladu sa mogućnostima radi na ravnomjernom unapređenju urbanog i ruralnih dijelova grada, i u tom pravcu predviđenom dinamikom radi se na proširenju vodovodne mreže u Boljaniću, Bukovici Velikoj i Kladarima.

On je istakao da je velika zainteresovanost investitora za industrijsku zonu u Bukovici Velikoj čiji plan parcelizacije je u decembru usvojio lokalni parlament, a izvjesno je i da će dobojski Fudbalski klub “Sloga”, koji prvi put u istoriji igra u Premijer ligi, u narednom periodu zaigrati na svom stadionu Luke.

“Raduje me da već 31 godinu Republika Srpska živi. Ovo pokazuje, pogotovo na balkanskim prostorima, da je rijetko koja državna organizacija trajala toliko, a Republika Srpska ima svoju istoriju, sadašnjost i svakako budućnost”, rekao je novinarima Jerinić na današnjem prijemu Gradske uprave povodom Božića, krsne slave i Dana Republike Srpske.

On je poručio da se, čuvajući institucije Republike Srpske, čuva i njena budućnost.

Sveštenik Duško Nedić poručio je da je pred Svetim arhiđakonom Stefanom zavjetovano da se Republika Srspka, građena krvlju i životima braće, sestara i otaca, sačuva i prenese u nasljeđe potomcima, a što je obaveza svih, pogotovo nosilaca vlasti.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije grada Doboj Petar Tubić rekao je da je više od 1.800 boraca ovog područja dalo život braneći ovaj grad i gradeći Republiku Srpsku.

Direktor dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje Lidija Žarić nada se da će do kraja godine za publiku biti otvoren objekat ove ustanove koji je u procesu renoviranja, a radovi su usporeni usljed povećanja cijena materijala.

“Tender je sproveden 2019. godine i sredstva koja su tada namijenjena renoviranju pod ovim cijenama nakon svih kriza nisu bila dovoljna, ali radi se”, izjavila je Žarićeva.

Ona je navela da je završena izgradnja objekta umjetničke galerije koji će biti najmoderniji i najopremljeniji u Srpskoj, postavljena stolarija i urađen kao energetski efikasan objekat.

Odbornik u Skupštini grada i privrednik Sreto Đurković rekao je da su trenutno stvoreni najbolji do sada uslovi za privredni razvoj Doboja, imajući u vidu planirano otvaranje industrijske zone, izlazak na rijeku Bosnu, te kadrovsku zastupljenost iz ove lokalne zajednice u republičkim institucijama i zajedničkim na nivou BiH.

Današnjem prijemu prisustvovali su lokalni predstavnici u institucijama Republike Srpske, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i Oružanih snaga BiH, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić, te predstavnici lokalnih vjerskih zajednica, lokalni privrednici i predstavnici nevladinih udruženja. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)