Jeremić: Nabavili smo neophodnu opremu, krećemo s testiranjima sljedeće sedmice

Juče smo pisali o brodskom Domu zdravlja i procesu kašnjenja u ključnim stvarima. Bar kada su u pitanju komercijalna testiranja. Činjenica je da se to moglo iskoristiti kako bi se unapijedio kvalitet usluga, ali i finansijska situacija u ovoj ustanovi.

Brođani su mahom odlazili u susjedne opštine i radili ove vrste medicinskih usluga u drugim (privatnim i državnim) ustanovama, ostavljajući novac i trošeći dragocjeno vrijeme na nepotrebno putovanje. A sve se to moglo i kod nas završiti.

Kontaktirali smo aktuelnog direktora Doma zdravlja gospodina Igora Jeremića kako bismo dobili odgovore na aktuelna pitanja.

“Činjenica je da je komercijalno testiranje na Covid 19 trebalo da počne još davno u našoj ustanovi. Svjesni smo da bi to testiranje u našoj ustanovi uštedilo novac naših građana koji su morali da se podvrgnu testiranju u drugim opštinama i gradovima, a i sama ustanova je uskraćena za jedan od vidova prihoda koji je propušten i prepušten drugima. Nova Uprava JZU Dom Zdravlja Brod je odmah po preuzimanju dužnosti ovo prepoznala kao jedan od problema koji se mora riješiti i krenuli smo odmah u realizaciju istog. Nabavljena je nova oprema koja je bila potrebna da se krene sa testiranjem brzim testovima, sva potrebna procedura je sprovedena i sa sigurnošću Vam možemo reći da će testiranje u našoj ustanovi početi već ove sedmice. Svi zainteresovani mogu da se jave i zakažu testiranje svakog radnog dana na telefon 053/610-365 i 065/013-133 u periodu od 7 do 14 i 30 kao i subotom od 8 do 11 i 30 časova”, naglasio je direktor Doma zdravlja Igor Jeremić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)