Javni poziv poslodavcima za pripravničko stažiranje djece poginulih boraca

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, raspisuju Javni poziv po „Programu podrške zapošljavanju mladih – djece poginulih boraca sa VSS u statusu pripravnika u 2021. godini” za zapošljavanje dvadeset i troje (23) djece poginulih boraca sa VSS bez radnog iskustva u struci u ukupnom iznosu od 225.892,20 KM.

Program ima za cilj osposobljavanje mladih lica – djece poginulih boraca sa VSS sa evidencije nezaposlenih za polaganje pripravničkog ispita i samostalan rad u struci. Pripravnički staž u skladu sa Zakonom o radu Republike Srpske (,,Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 1/16 i 66/18) traje 12 mjeseci za lica sa VSS pa će Zavod za zapošljavanje putem ovog Programa vršiti finansiranje obavljanja pripravničkog staža u skladu sa navedenim zakonom.

Programom je obuhvaćeno finansiranje 100% iznosa bruto plate za davdeset troje (23) djece poginulih boraca sa VSS bez radnog iskustva. Izdvajanje po jednom pripravniku sa VSS u ovoj komponenti iznosi 9.821,40 KM na godišnjem nivou, a temelji se na iznosu mjesečne plate nakon oporezivanja od 550, 00 KM čiji je bruto iznos 818,45 KM.

Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 6. 12. 2021. godine.

Javni poziv i prateće dokumente možete preuzeti putem linka na internet stranici Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.