Izvještaj sa 4. Sjednice Skupštine opštine Brod

Na 4. redovnoj sjednici SO Brod našlo se 36 tačaka među kojima prijedlog odluke o prodaji zemljišta u svojini opštine za izgradnju poslovnog kompleksa i otvaranje posebnog računa opštine za pomoć višečlanoj porodici Biljane Kokić, koja je nedavno uslijed bolesti preminula. Usvojen je i plan značajnijih ulaganja na području opštine u 2021. godini i nekoliko kadrovskih rješenja.

Odbornici SO Brod usvojili su na 4. redovnoj sjednici odluku o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta za izgradnju poslovnog kompleksa a zemljište će biti na prodaji putem licitacije, izjavio je po okončanju sjednice načelnik opštine Zoran Vidić.

Vidić je dodao i da je usvojen i ambisiozan plan značajnijih ulaganja u opštini u toku ove godine iako su prihodi zbog pandemije smanjeni pa će se u skladu sa punjenjem budžeta pokazati koliko će se od toga moći i realizovati. Riječ je prvenstveno o izgradnji i sanaciji infrastrukture, kaže Vidić. Predsjednik SO Brod Aleksandar Kruškonjić rekao je da je usvojen i jedan humani prijedlog da opština formira račun za pomoć djeci Biljane Kokić koja je nedavno preminula.

Od ove 4. redovne sjednice SO Brod nakon gotovo godinu dana ponovo je uspostavljen prenos sjednica uživo putem radio Broda na čemu je tehničkom osoblju radija zahvalio i predsjednik Skupštine koji je dodao da se na taj način mogla čuti kako kaže konstruktivna rasprava svih odbornika u Skupštini sa čim se složio i načelnik Vidić.

Iz najveće opozicione partije SNSD su istakli da su zadovoljni sjednicom jer je prihvaćeno nekoliko njihovih amandmana i naglašavaju da će biti konstruktivna opozicija i u narednom periodu. Sličnog stava su bili i odbornici SP-a.

Odbornik SDS-a Milan Gavrić imenovan je danas za v.d. direktora Centra za socijalni rad dok su imenovani i v.d. načelnici dva odjeljenja i to načelnik Odjeljenja za finansije Miroslav Vuković i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Vojislav Milosavljević.

Izvor: TV K3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)