Izvjesno ljetovanje u Neumu ili Crnoj Gori

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu diktiraće propise za predstojeću turističku sezonu, a za sada je izvjesno samo ljetovanje u Neumu i na Crnogorskom primorju.

Potvrđuju to u turističkim agencijama širom Srpske, ističući da se nadaju da će masovna vakcinacija stanovništva doprinijeti stabilizaciji epidemiološke situacije u cijelom svijetu, kako bi ovog ljeta bila omogućena putovanja do dalekih destinacija koje su godinama hit među stanovnicima Srpske.

Fotografija: uniline.hr

U turističkoj agenciji “Hepi travel” iz Bijeljine ističu da će 1. marta biti objavljeni novi propisi po kojima će se moći putovati u Tursku, a sredinom aprila i za zemlje Evropske unije, te da će na osnovu toga moći da definišu konkretne ponude za ljetovanja.

– Za Egipat još od septembra treba negativan PCR test i oni su rekli da se to neće mijenjati ni u narednom periodu. Ono što je i dalje nepoznanica jeste kakvu će uslugu turisti imati u hotelima, kako će se hrana posluživati i sve ostalo. Posljednjih pet dana imamo rezervacije za Crnu Goru, dok se za Grčku dosta raspituju – rekli su u “Hepi travelu”.

Dodali su da su hoteli u Crnoj Gori ponudili dobre popuste, te da je i to jedan od razloga zašto su mnogi već rezervisali aranžman za ljeto na obalama Jadranskog mora.

– Cijene smještaja su snižene od deset do 30 odsto za rezervacije do kraja marta – rekli su u ovoj agenciji.

Dok čekaju ljeto u nadi da će imati šta da ponude svojim klijentima, u banjalučkoj turističkoj agenciji “Cepter pasport” kažu da trenutno imaju zainteresovanih za putovanja do Dubaija i Egipta.

– Riječ je o individualnim rezervacijama. Letovi su iz Beograda, a cijene se kreću od 400 evra pa naviše. Čekamo ljeto i postoje najave da će ponovo ići letovi iz Banjaluke za Tursku – rekli su u “Cepter pasportu”.

Naglašavaju da već sada rade rezervacije za ljeto u Neumu.

–  Iznenađujuće je velika zainteresovanost za Neum. Čak i klijenti kojima u normalnim okolnostima Neum ne bi bio prvi izbor, lani su se vraćali zadovoljni s ljetovanja i ponovo rezervišu aranžmane za tu destinaciju – rekli su u ovoj banjalučkoj agenciji istakavši da turiste nije omelo ni to što su tamošnji hotelijeri blago podigli cijene smještaja.

Ponudu za ljetnju sezonu još nisu kreirali u trebinjskoj turističkoj agenciji “Frend travel” iako Trebinjci uveliko zovu i raspituju se.

– Mnogo je više naših sugrađana koji ovih dana žele putovati širom Republike uz turističke vaučere, tako da uglavnom radimo ta putovanja – naveli su u ovoj agenciji.

(Glas Srpske)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)