Izviđači otputovali na impozantan skup u Šabac

Na izviđački kamp u Šabac danas je otputovalo 15 izviđača odreda „Petar Kočić“ iz Broda.

Starješina brodskog odreda, Vera Stjepanović-Mrđa ističe da aktivnosti organizuju njihovi prijatelji i domaćini iz Odreda izviđača „Savski Čivijaši“, a pored domaćina, učestvovaće i skauti iz drugih gradova Srbije i distrikta Brčko.

“Na obali Save organizuju veliki izviđački kamp sa više od 200 učesnika. Radujemo se druženju i aktiv-nostima poput učenja veslanja, ronjenja, pravljenja improvizovanih splavova i drugih vještina. Sigurni smo da ćemo i sa ovog putovanja donijeti lijepe uspomene i steći nova prijateljstva, znanja i iskus-tvo”, kazala je Stjepanović-Mrđa.

Brodski izviđači ističu da ih izuzetno lijepa iskustva vezuju za izviđački pokret i vrijeme provedeno sa vršnjacima.

“Jako je lijepo, i drago mi je što sam član ove organizacije. U Šapcu očekujem dobro druženje i upoznavanje novih prijatelja. Loženje vatre, podizanje šatora, snalaženje u prirodi, vezivanje čvorova, učenje znakova i signalizacije, pružanje prve pomoći neke su od stvari koje smo naučili. A zahvaljujući članstvu u izviđačima mnogo sam se osamostalila za svako-dnevni život”, kazala je trinaestogodišnja Jovana Gavrilović koja je punih pet godina član brodskog odreda.

Svoje oduševljenje nije krila ni desetogodišnja Atina, koja očekuje da će se iz Šapca vratiti s lijepim uspo-menama.

“Ovo je za mene zabava sa svrhom, jedna vrsta škole, učenja. Družimo se u prirodi, sklapamo prijateljstva i vjerujem da će nam u Šapcu biti lijepo”, poručila je desetogodišnja Atina Tomičević, takođe član Odreda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)