Iz Save, najvjerovatnije, izvađeno beživotno tijelo migranta

Još jedno beživotno tijelo, mlađeg muškarca nepoznatog identiteta, pronađeno je i izvađeno iz  rijeke Save, u mjestu Luščani, uz obalu Broda.

I najvjerovatnije, kao i mnogim ranijim slučajevima, riječ je o migrantu koji je život skončao u rijeci koja dijeli dvije države, a u namjeri da se dokopa susjedne Hrvatske, odnosno Evropske unije i boljeg života.

Iz Policijske uprave Doboj u četvrtak su naveli da je Policijskoj stanici Brod, u srijedu oko 11.30 časova, prijavljeno „da je u koritu Save u mjestu Luščani, područje opštine Brod, uočeno beživotno tijelo nepoznatog muškarca“.

– U koritu rijeke Save pronađeno je beživotno tijelo nepoznatog muškog lica. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Brod. Pronađeno beživotno tijelo je prevezeno u prosekturu dobojske bolnice radi vršenja obdukcije – saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Slučaj je prijavljen nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Doboj. U policiji dodaju da je u toku rad na „dokumentovanju navedenog događaja i utvrđivanju identiteta pronađenog lica“.

Portal mojbrod.info saznaje da su mještani uočili i prijavili pronalazak beživotnog tijela zaustavljenog u rastinju, uz obalu rijeke.

Izvor upućen u tragediju na ovoj rijeci tvrdi da je, po svemu sudeći, iz njene vode izvađeno tijelo migranta.

– On kod sebe nije imao bilo kakve dokumente, pa je tako bilo nemoguće utvrditi njegov identitet, odnosno ko je i odakle je. Međutim, sudeći po tamnoj puti i izgledu, gotovo je izvjesno da se radi o migrantu – pričaju Brođani.

VJEČNA TAJNA

Izvor portala mojbrod.info navodi da je riječ o mlađem migrantu, između 20 i 30 godina. Iz vode je izvađen bez vidnih povreda. Sa ovog svijeta otišao je najvjerovatnije utapanjem, što će, kako se očekuje, odgonetnuti obdukcija. Ostaje tajna kako je dospio u vodu, a pogotovo će, najvjerovatnije, ostati vječna tajna ko je i odakle, dijeleći tragičnu sudbinu svoje mnogobrojne zlosrećne sabraće čija su beživotna tijela pronađena u vodama i obalama rijeke između BiH i Hrvatske.

N. ĐURIĆ/mojbrod.info

One thought on “Iz Save, najvjerovatnije, izvađeno beživotno tijelo migranta

  1. JimmyBex 07/08/2023 at 3:26 am

    prednisone pills for sale: http://prednisone1st.store/# prednisone 1 mg tablet

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)