Istorija pisana stihovima: Večeras promocija “Posle devedesetih”

Narodna biblioteka ”Branko Ćopić” i Crkvena opština Brod organizuju promociju zbirke poezije ”Posle devedesetih” autora Milana Nikčevića.

Promocija će se održati u sali hotela Oniks, 21. juna s početkom u 19 časova..

-Produbljeno, čitljivo i prijemčivo tkivo knjige Milana Nikčevića nije samo živopisni podsjetnik na ono što smo preživjeli u strašnom 20. vijeku, naše golgote, nego je i kompletno svjedočanstvo o nevremenu u kome se još i danas djelimično nalazimo, ali s jasnom perspektivom da u dogledno vrijeme izađemo na svijetle staze -, stoji u recenziji dr Budimira Aleksića.

Stihovi u zbirci poezije “Posle devedestih“ samo su nastavak hoda golgotom kojim on i njegov narod idu kroz sve ove vijekove. Dječak vječiti i u ovoj zbirci pjeva o udesu srpskom sa kojim živi od prije rođenja. On dobro poznaje istoriju svog naroda što svakim stihom potvrđuje i kada opisuje događaje iz prošlosti i kada priziva slavne pretke i kada uzdiše nad stradanijama svojih sunarodnika, bilo da su to ličnosti opjevane i opojane ili su one bile dio kolektivnih bezgrobnih i neopojanih kolona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)