Inspektori pojačavaju rad na terenu: Nastavak kontrola poštovanja epidemioloških mjera

Imajući u vidu svakodnevno povećanje broja testiranih lica pozitivnih na virus korona, jasno je da nam trenuti razvoj epidemiološke situacije ne ostavlja prostora za opuštanje, već upravo suprotno, stoji u saopštenju Inspektorata Republike Srpske.

S tim u vezi, dodaju, republički inspektori i u narednom periodu nastavljaju sa kontinuiranim kontrolama poštovanja epidemioloških mjera na terenu, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Inspektorat Republike Srpske je spreman da organizaciju svog rada prilagodi stanju na terenu, a očekujemo i od lokalnih zajednica da većim intezitetom angažuju svoje kapacitete. 

“Pozivamo privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera, da se ne izlažu riziku od kažnjavanja, da svoj rad organizuju u skladu sa datim preporukama i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona. 

Takođe, apelujemo na građane da dosljedo poštuju mjere, da na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, da koriste ličnu zaštitinu opremu i poštuju potrebnu fizičku distancu. Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napora za svakog pojedinca, a pružaju veliki doprinos preopterećenom zdravstvenom sistemu. 

Naša kolektivna odgovornost je da na ličnom primjeru pokažemo odgovornost i da kroz podršku vakcinaciji damo svoj doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije”, navode u Inspektoratu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.