Ima li mjesta za Marinkovića u Poletu?

Brodski OFK “Polet 1926” se takmiči u Drugoj fudbalskoj ligi RS (Zapad). Trenutno se nalazi na 13. mjestu sa svega sedam postignutih golova u četiri odigrana kola.

Slabo, bez potcjenjivanja lige i aktuelnog igračkog kadra, ali to je slabo. Posebno za klub koji ima istoriju i tradiciju kao što je ima Polet.

Ove sezone u klub je došlo nekoliko novih igrača od kojih se očekivalo da ponesu epitet pojačanja i pokažu zašto su dovedeni. Za sada je Srećko Grozdanić, pojačanje iz FK Liješće, pokazao da može igrati Drugu ligu i doprinijeti klubu.

Međutim, Grozdanić je vezni igrač. On treba da spaja napadače s loptom koji bi je proslijeđivali iza leđa protivničkog golmana.

Miroslav Marinković, dečko iz Zborišta (opština Brod), već nekoliko sezona nastupa za FK “Borac” iz Lužana. U punoj je snazi i sigurno je pred njim još dosta sezona u nogama, s obzirom da je rođen 1995. godine. Provjeren napadač, gladan golova. U prošlom kolu, ekipa Borca za koju nastupa gostovala je u Vranjaku. Marinković je pitanje pobjednika riješio za svega šest minuta igre, u periodu od 35. do 41. minuta, kada je postigao tri pogotka za nedostižnu prednost domaće ekipe. Prošle sezone je u posljednjoj utakmici kola bio igrač odluke, postigavši pogodak kojim je zadržao Borac u Regionalnoj ligi. Do sada je za Borac postigao 17 golova.

Razgovarali smo s Miroslavom, nije ravnodušan kada je Polet u pitanju. Rođeni Brođanin je lokal-patriota i nije mu lako gledati voljeni klub kako tone.

“Volio bih da se okupi dobra ekipa da vratimo Polet gdje mu je mjesto. Zvali su me pojedini igrači da dođem u Polet, ali je svake godine isto, na početku bajno i krasno, a kasnije… Ne bih da dođe do nekih sukoba. Što se Poleta tiče, doći ću da igram jer sam tu prve korake napravio i stalo mi je do kluba, ali mora biti ozbiljna priča”, tvrdi Miroslav.

Za ovakvog igrača, rođenog Brođanina, bilo bi lijepo da nastupa za Polet… Treba pokušati!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)