Ide nabolje: Pedijatar četiri puta sedmično u Domu zdravlja Brod, laboratorija radi i subotom

Prije nekoliko godina, Brod je imao stalno zaposlenog pedijatra.

Imali smo pedijatra iz Sombora, dr Mirjanu Stanković. Nekima se nije dopadala, nekima jeste – ali, činjenica je da je ona bila pedijatar koji je svakodnenvno radio u Domu zdravlja, od ponedjeljka do petka. A to je velika stvar za našu opštinu.

Naš portal je svojevremeno pisao o ovom problemu i naišli smo na kritike i osude tadašnje uprave. Međutim, i dalje tvrdimo da smo u pravu. Pedijatar je problem koji se može i mora riješiti!

Dom zdravlja Brod je dobio novo rukovodstvo. Kontaktirali smo aktuelnog direktora Igora Jeremića jer nas je interesovala aktuelizacija ovog problema.

“Da, pedijatrija jeste problem i to se mora riješiti. Jedan od prioritetnih zadataka s kojim sam se susreo kada sam došao u Dom zdravlja. Isto tako, stavio sam ovaj problem u vrh prioritetnih problema, i prvi koraci ka poboljšanju su učinjeni”, tvrdi Jeremić.

Specijalizacija pedijatrije je dugotrajan proces. Maja Radulović je, dok je radila kao ljekar opšte prakse, odgovorno, savjesno i kvalitetno radila svoj posao, a mišljenja smo da će nastaviti istim tempom i kao pedijatar. Međutim, Radulovićka se sa specijalizacije vraća tek 2023. godine, a u ovom trenutku u Brodu ordiniraju pedijatri dva puta sedmično.

“I sam, kao roditelj dvoje maloljetne djece kojima je pedijatar neophodan, susrećem se s ovim ogromnim problemom. Polazeći od svog iskustva, težio sam da poboljšamo kvalitet usluga. U ovom trenutku smo djelimično uspjeli. Uspjeli smo obezbijediti pedijatra četiri dana sedmično. Ponedjeljak, srijeda i subota su rezervisani za dolazak pedijatara u Brod, kao i još jedan dan u sedmici – u zavisnosti od potrebe i interesovanja, kog ne manjka, siguran sam”, optimistično nastavlja Jeremić.

Do sada su u Dom zdravlja dolazili pedijatri dr Ljubica Kovačević-Knežević i dr Slaven Krajina. Oni će i nastaviti ordinirati, a priključila im se i dr Ivana Mišić. Međutim, ima i noviteta kada je u pitanju laboratorija.

Odlučili smo da, zbog potreba pedijatrije a radi naših najmlađih, laboratorija radi i subotom”, završava ovaj razgovor Jeremić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.