I Brod dio Ritma Evrope

Opština Brod potpisala je ugovor i protokol o saradnji sa predstavnicima ovog programa o učešću djece i mladih iz grada na Savi na ovom prestižnom muzičkom takmičenju. U narednom periodu biće održane i audicije. Radio-televizija Republike Srpske je starteški partner ovog muzičkog takmičenja.

Takmičenje je namijenjeno za djecu i mlade uzrasta do starosti do dvadesetjedne godinu. Audicija će se održati sutra, u amfiteatru Srednjškolskog centra “Nikola Tesla” sa početkom u 14:00 časova.

Fotografija: RTRS

Ritam Evrope je regionalni festival koji se organizuje u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, sa ambicijom da se proširi i na druge zemlje regiona, ističu organizatori festivala. Sistem takmičenja je sličan Evroviziji. Nakon selekcija u audicijama u 14 gradova i opština Srpske, takmičenje bi trebalo, ukoliko to epidemiološke mjere dozvole, da se održi uživo, u direktnom prenosu na RTRS-u kao medijskom pokrovitelju, kažu iz RTRS-a.

Pobjednik festivala bira se SMS glasovima, uz glasove žirija grada iz kojeg učesnik dolazi i stručnog žirija. 14 učesnika pjevaće na 14 jezika evropskih zemalja, a pobjedniku pripada nagradno putovanje u zemlju koju je predstavljao, pojasnili su organizatori.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)