Humanost ne poznaje granice: Dragana Kokić Vasić dobila neophodna kolica

Svetosavska omladinska zajednica Brod uspješno je realizovala humanitarnu akciju, a zahvaljujući prikupljenim sredstvima, kupljena su invalidska kolica sa elektičnim pogonom za Brođanku Draganu Kokić-Vasić.

Draganino djetinjstvo iz korijena se promijenio u vrijeme ratnih zbivanja na ovim prostorima. Dok se bezbrižno igrala sa vršnjacima, ekspolozija zaostalog neeksplodiranog ubojitog sredstva bila je kobna po Draganu. Prognoze ljekara nisu bile optimistične i smatralo se da neće moći pomjerati prste, a kamoli ponovno stati na svoje noge.

Snagom vjere i neopisivom voljom za životom Dragana je nekim čudom ponovno prohodala, nažalost ne kao ranije. Ostale su trajne posljedice, a zbog otežanog kretanja hendikepirana je u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

Draganinu životnu muku i potrebu za invalidskim kolicima na električni pogon prepoznali su u Svetosavskoj omladinskoj zajednici i pokrenuli humanitarnu akciju.

U saradnji sa rukovodstvom opštine Brod i Crkvenom opštinom Brod, brodski “svetosavci” su uspješno proveli humanitarnu akciju i u vrijeme proslave hramovne slave „Pokrova Presvete Bogorodice“ Dragani uručili invalidska kolica kao i jednokratnu pomoć od 200 KM, te tako pružili moralnu podršku svojoj sugrađanki i olakšali joj svakodnevno kretanje.

/Radio Brod/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)