Humanitarni bazar za Slobodana Kovačevića

Tek što je zakoračio na pozornicu života i počeo da stvara porodicu, sudbina se poigrala sa Slobodanom Kovačevićem iz Broda, kome je novo srce jedina nada da ostvari svoje snove.

Brođani su već zakazali termin humanitarnog bazara i to 27.2. (subota) na dvije lokacije – gradski trg i ispred Kort marketa. Sva novčana sredstva koja se prikupe biće uplaćena na Slobodanov račun.

Ovaj tridesetogodišnjak, koji je donedavno radio u ugostiteljstvu i društvo uveseljavao svirajući bubnjeve, razbolio se krajem decembra prošle godine.

Nakon liječenja u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS i u Beogradu ustanovljeno je da mu je neophodna transplantacija srca.

Otac ovog mladića Slavko Kovačević kaže za “Glas Srpske” da ni sami ne znaju šta ih je snašlo, jer se sve odigralo bukvalno preko noći.

“Razbolio se prije Nove godine. Neko vrijeme proveo je na UKC-u u Banjaluci. Ispostavilo se da je imao i emboliju pluća, vodu oko srca, upalu pluća. Ljekari su donekle uspjeli da ga zaliječe i vrate u život. Međutim njegovo srce je stradalo, ni sami ne znamo od čega. Liječenje je nastavio u Beogradu, gdje je ustanovljeno da mu srce radi svega 15 odsto”, ispričao je Slavko uznemiren zbog svega što je zadesilo njegovog sina.

Dodaje da je Slobodan trenutno kod kuće, a o njemu brine supruga.

Polovinom maja trebalo bi da ide ponovo u Beograd na kontrolu, a mi treba da učinimo sve što možemo da što prije bude sakupljen novac i da moj Slobodan dobije novo srce”, rekao je Slavko i dodao da još ne znaju tačno koliko će koštati transplantacija, ali da su svjesni da od svojih radničkih plata to ne mogu da plate i da im ne preostaje ništa nego da se uzdaju u dobre ljude.

U pomoć humanista uzdaju se i Slobodanovi prijatelji, koji svim srcem žele da se njihov drugar, za kojeg ističu da je ljudina, što prije oporavi. I sami su spremni da odvoje svoje malo za novo srce njihovom drugaru.

Neki od njih na društvenim mrežama objavili su Slobodanovu priču i uputili apel svima da spasu jedan mladi život.

“Našem Slobodanu Kovačeviću Špici potrebna je transplantacija srca, za šta je neophodna velika suma novca. Molimo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu, podijele da prikupimo što je više moguće. Hvala vam unaprijed”, stoji u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Račun

Svi koji žele pomoći Slobodanu mogu to učiniti uplatama na žiro-račun 5520001947516690 u Adiko banci. Račun glasi na ime njegovog oca Slavka Kovačevića.

(Glas Srpske)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)