Godišnji koordinacioni sastanak RARS-a: Grabovac predstavljao Brod

Razvojna agencija Republike Srpske održala je u Gradišci 17. septembra 2021. godine redovan Godišnji koordionacioni sastanak sa lokalnim razvojnim agencijama. Sastanku je prisustvovao i šef odsjeka za lokalni razvoj opštine Brod Boro Grabovac. Na sastanku su su predstavljeni programi i projekti koje provodi RARS i primjeri dobre prakse iz Gradiške, Trebinja, Banje Luke i Rudog.

Direktor RARS Marinko Đukić istakao je ovom prilikom da je Razvojna agencija Republike Srpske tokom 2020. i 2021. godine, uprkos pandemiji, nastavila da pruža podršku privrednim subjektima u Srpskoj. U ovom periodu direktno je podržano 327 poslovnih subjekata iz 36 jedinica lokalne samouprave.

Sastanku u Gradišci prisustvovao je i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević. U svom obraćanju rekao je da je resorno ministarstvo uvijek na raspolaganju razvojnim agencijama i da podržava njihove aktivnosti.

Gosti sastanka su bili i predstavnici Razvojne agencije Vojvodine. Po završetku sastanka organizovana je studijska posjeta uspješnim poslovnim subjektima koji posluju u okviru Agroindustrijske zone Nova Topola.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)