Fortuna Oil pobjednik streetball turnira u Brodu

U Brodu je sinoć završen turnir u uličnoj košarci “Tuborg Streetball Brod 2K21”, a pobjednički pehar i nagradu od 1.000 KM osvojila je ekipa “Fortuna Oil” iz Prnjavora, koja je u finalu savaladala tim “Darkland Tattoo” iz Broda.

Fortuna Oil Prnjavor

Dva dana interesantnog uličnog basketa Brođanima su prikazali momci i djevojke koji se bave ovim sportom. Bilo je tu mnoštvo lijepih poteza.

Popularizacija ovog sporta je u ekspanziji. Prisutni su sinoć mogli primjetiti da su sudije dopuštale grublju igru nego što je inače dozvoljeno, vjerovatno u cilju dizanja sportskog naboja. To je posebno bilo izraženo u polufinalnoj utakmici između Furtuna Oil-a i Cluba Ambar.

Darkland Tattoo Brod

U sklopu turnira, organizovan je skill challenge za klince. Najbolje i najatraktivnije košarkaške vještine prikazao je Renato Trifunović.

Kada je u pitanju šutiranje trojki za žene, koje je takođe bilo na programu u sklopu ove manifestacije, pobijedu je odnijela, sasvim očekivano, Sandra Kojić.

Sandra Kojić

Organizacioni odbor se zahvaljuje učesnicima turnira, kao i mnogobrojnoj publici koja je dva dana pomno pratila basket.

Direktor JU Turistička organizacija Brod Goran Vukojević se zahvalio svima na prisustvu i učešću na turniru, te se zahvalio organizatorima i sponzorima na čelu s načelnikom opštine Brod.

“Prošle godine ovaj turnir, nažalost, zbog situacija s koronom nije održan. Ovo je inače jedna dobra i plemenita manifestacija koja okuplja mlade ljude, ali i one malo starije. A svi znamo da su mladi ljudi budućnost svakog grada, svake zemlje, pa tako budućnost Broda i ove naše zemlje”, izjavio je Vukojević.

Vukojević je, takođe, izrazio spremnost da ustanova na čijem je čelu, i u budućnosti daje podršku ovakvim manifestacijama i sve svoje resurse usmjeri na kvalitetnu organizaciju u cilju promocije Broda u sportsko-turističkom segmentu.

One thought on “Fortuna Oil pobjednik streetball turnira u Brodu

  1. Fortuna Oil pobjednik streetball turnira u Brodu – Kosarka24 09/08/2021 at 2:05 pm

    […] tekst i foto:ebrod.org […]

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)