FIBA basket krajem jula u Brodu

Deceniju unazad, u Brodu se održava turnir u uličnoj košarci. Ovogodišnji, deseti po redu, doživjeće reizdanje. Odnosno, bolje je rangiran.

Naime, brodski turnir u uličnoj košarci od ove godine je uvrštene na listu turnira u nadležnosti Međunarodne košarkaške federacije /FIBA/.

Jedan od začetnika streetballa u Brodu Goran Garačić, rekao je da će deseto jubilarno izdanje turnira biti održano 30. i 31. jula na platou ispred Sportsko-kulturnog centra u Brodu.

“Drugi dan dvodnevne manifestacije rezervisan je za seniore, dok će dan ranije košarkaško umijeće prikazati mlađe kategorije. Svi mečevi igraće se na istom terenu, identičnim uslovima i pravilima”, izjavio je Garačić za Radio Brod.

Kruna dosadašnjeg rada, kao i podstrek za naredni period, brodskog streetball-a jeste to što stalno bilježi napredak, a vrhunac je ulazak u Nikšićko ligu 3na3 i FIBA listu turnira.

“Nakon decenije, došli smo do FIBA liste, što cijeloj priči daje novu ozbiljnost. Imamo obavezu poštovati sva važeća pravila, što podrazumjeva odrigravanje utakmica na propisanoj podlozi, tribine, odgovarajuću konstrukciju koša sa propratnim elementima, prenos utakmica na Youtube kanalu, i najvažnije – bodove za svjetsku rang listu. Sve ovo će donijeti jedan novi kvalitet našem turniru”, završava Garačić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)