Epidemiološka situacija u Brodu nepovoljna

Epidemiološka situacija na području Broda je nepovoljna. U Domu Zdravlja bilježe povećan broj zaraženih lica virusom korona. Na sreću, kako navodi v.d. direktor Doma zdravlja, Igor Jeremić, radi se uglavnom o pacijentima sa blažim kliničkim slikama.

“Nakon praznika koji su iza nas konstantno imamo povećan broj pacijenata koji se javljaju u našu ustanovu sa simptomima korona virusa, što predstavlja značajan pritisak na ovu ustanovu, kako u organizacionom, tako i u finansijskom smislu. Samu organizaciju rada smo prilagodili epidemiološkoj situaciji i potrebama pacijenata. Svi kod kojih se sumnja da su kovid pozitivni, u posebnom dijelu Doma zdravlja obavljaju potrebne analize i istog dana ljekari odlučuju o daljem toku liječenja”, objasnio je Jeremić za Radio Brod.

On je dodao da se testiranje na virus korona redovno obavlja kao i imunizacija stanovništva.

“Do sada je 3.520 građana primilo obje doze vakcine protiv korona virusa, dok je 542 sugrađanina dobilo i treću, buster dozu. Pozvao bih sve sugrađane da se prijave za imunizaciju i rezervišu termin ukoliko su stekli uslove da se vakcinišu buster dozom”, kazao je Jeremić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.