Džabaleban: Hvatanje zaleta za pucanj u prazno

Čuj uvodni tekst?!! Šta će mi to?!!

Cool

Koja vrućina. Ovo je da crkneš. Kažu u Banjaluci juče u pet bilo plus 41. Ma volim ja više zimu kad je minus dvajst. Jelde? I ti isto? A što je dooosaaaadnoooooo. ‘Oćemo na Savu? Ma i ne da mi se. Ovaj grad je baš bezveze, ne’aš đe ni izać’. Sve same seljač’ne. Sam’ se napijaju i slušaju narodnjake. A oni narkomani na keju tek. A kru’ te nedo! Nemoš proć’ nas’pom naveče kol’ko smrdi na drogu. Fuj! Da povratiš!

A cvrčci tek što cvrče! Neku noć pola jedanest, mrkli mrak,a cvrčci na nasipu cvrče ko da će smak svijeta! Milion, šta milion, milijardu ih ima! A sove u parku kad počnu da zavijaju! Pa kad zazvoni crkva ko da je poplava opet, pa kad hodža zapjeva na plejbek!

Eeee da oće prorad’t’ raf’nerija kol’ko bi nam svima bilo bolje. Al ne daju lopovi. Ako vako nastavi poumirać’mo. Te vrućina, te dosada, te neas’ para, te neaš đe izać, bože moj mili…Prije je bilo bolje, jest vala nekako kad se sjetim, kad je bio rat ljudi su bili bolji. Sjećam se kad nam puste struju, a mi sretni ko Nova godina. Ju-hu! Jest dobro bilo kad nam puste struju! A voda nestajala tri puta dnevno! Kad dolazi pustim u kadu i čekam da ono žuto iscuri , da počne teći „čista“ voda i gledajući tako u kadu zamislim se kako je onima u Africi il’ negdje u pustinji gdje nema vode i kažem fala ti bože bar imamo vode i struje, još da stane rat pa da sve to krene nabolje..

Naš narod je vrijedan narod, gleda svoja posla, on će sve ovo ponovo izgraditi, biće donacija pomoće svijet i naši iseljenici. Biće opet ko što je bilo ako ne i bolje! Nek smo mi oterali mrskog neprijatelja i svoji smo na svome, a njima vala širok dunav ravan srem! Daleko im lijepa kuća! Nismo se valjda džaba bor’li i gin’li?! Znaju to ovi naši što nas vode, neće oni dati da nam neki drugi kroje kapu! Ne, ne! Al Amer’ka je jaka j…. oni mamu svoju! ‘Oće Da unište đe god pošten svijet oće da živi i radi. Sve je to Amer’ka kriva. Ljubomorni su što nemaju ‘vaku istoriju ko mi, kod njija najstarija zgrada stara ko moja taraba. Al’ dobro je razvijamo se, imamo Fruktu i Tropik. Zar nisu lijepe te dvije zgrade? Nego de ti men’ rec’ imal’ išta od oni plata što su obećali u raf’neriji? Ništa?!

Pa kome ja ovo džabe pričam?! Jel ti ja izgledam ko neki džabaleban?! Mani se ba ćorava posla!

Šta?! Šta fali?! Čuj šta fali?! Pričam ovde sve i svašta, iznosim svjetsku i domaću polit’ku, još da me neko proziva da ne mogu mirno spavat’! ‘Oš da me neko ubije za ovo?! I to sve za nula para! Dosta je meni takvi’ što obećavaju! Nego de ti nama da mi popijemo još po jednu za početak, a poslije ćemo nastaviti…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)