dr Saša Miličić: Epidemiološka situacija u Brodu je pod kontrolom

Specijalista interne medicine i član tim za spriječavanje širenja koronavirusa u Brodu dr Saša Miličić pričao je za naš portal o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Brodu.

Prema riječima dr Miličića, a na osnovu podataka kojima raspolažu u Domu zdravlja Brod na dan 14.6. pod zdravstvenim nadzorom se nalazi ukupno šest osoba. Trenutna epidemiološka situacije je pod kontolom i nema težih slučajeva.

Od početka pandemije, ukupan broj Brođana oboljelih od COVID-19 je 318. Od ovog broja, preminulo je 28 lica.

Kada je u pitanju proces imunizacije, ona teče kontinuirano. Od prvog dana kada je krenula vakcinacija (prvo je došla vakcina proizvođača Sputnik V, op.a) a zaključno s 14.6. vakcinisano je 1.196 osoba iz Broda, a revakcinisano njih 340.

Početkom ove sedmice stigao je novi kontigent cjepiva i to 302 doze, odnosno 200 doza vakcine proizvođača Sputnjik V, a 102 doze proizvođača Pfizer.

– Interesovanje za proces imunizacije je, zaista, ogromno. Prioritetne grupe, tj. stariji od 65 godina i osobe sa hroničnim oboljenjima, kontinuirano se javljaju i, manje-više, imaju favorizovanog proizvođača vakcine. Mlađa populacija se mahom prijavljuje za vakcinu proizvođača Pfizer. Pozvao bih sve zainteresovane, pošto je proces imunizacije slobodan, da se prijave za vakcinu putem svojih timova porodične medicine kako bismo se svi lakše organizovali i napravili plan imunizacije bez stvaranja nepotrebnih gužvi, navodi dr Miličić.

Inače, vakcine se zakazuju ličnu u Domu zdravlja Brod ili putem telefonskih brojeva 053/612-353 i 053/610-826. Prilikom prijave neophodno je prijaviti sljedeće podatke:
– Ime i prezime
– Datum rođenja
– Tim porodične medicine kod kog je pacijent registrovan
– Kontakt-telefon
– Preferiranog proizvođača vakcine koju pacijent želi da primi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)