Đokić: Ekonomska saradnja je perspektiva odnosa Srpske i Rusije

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je u Nižnjem Novgorodu da je ekonomska saradnja perspektiva odnosa Srpske i Rusije.

Republika Srpska je u oblasti Nižnji Novgorod institucionalno veoma prisutna i prepoznatljiva, što je bio osnovni smisao uspostavljanja saradnje 2018. godine. Ta saradnja sada dobija novu formu, otvara nove mogućnosti i uvjeren sam da ćemo je na veoma uspješan način iskoristiti“, rekao je Đokić, koji boravi u trodnevnoj posjeti Nižnjem Novgorodu povodom 800 godina od osnivanja ovog grada.

Tim povodom održana je svečana akademija na kojoj je govorio i ruski predsjednik Vladimir Putin, saopšteno je danas iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Čestitajući ovaj veliki jubilej, Đokić je podsjetio da je Republika Srpska sa oblasti Nižnji Novgorod još prije tri godine potpisala Sporazum o saradnji čiji je rezultat potpisivanje sporazuma Banjaluke i Nižnjeg Novgoroda.

On se sastao i sa ambasadorom BiH u Rusiji Željkom Samardžijom, a najavio je i razgovore sa predstavnicima oblasti Nižnji Novgorod, kao i sa predstavnicima Privredne komore.

Đokić će posjetiti i ruski grad Semenov, gdje će se sastati sa gradonačelnikom ovog grada.

Glas Srpske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.