Dječji turnir “Derventa 21”: Među najuspješnijima i jedna selekcija Brođana

Na Gradskom stadionu u Derventi juče je održan 6. Dječiji turnir „Derventa“ na kojem je svoje umjeće pokazalo oko 700 mladih fudbalera. Turnir organizuje Omladinski pogon Fudbalskog kluba „Tekstilac“.

Koordinator Omladinskog pogona FK „Tesktilac“ Dejan Plisnić istakao je da je cilj ovog turnira prvenstveno druženje i sticanje iskustva mladih igrača.

– Danas je na terenima prodefilovalo oko 700 dječaka iz Banjaluke, Brčkog, Bijeljine, Maglaja, Tešnja, Gračanice, Jelaha, kao i lokalnih zajednica iz okruženja Broda, Doboja, Prnjavora i Modriče, a koji su raspoređeni u četiri generacije, od 2009. do 2013. godišta, istakao je Plisnić.

Sportsku manifestaciju u kojoj je učestvovalo oko 60 ekipa u uzrastima od 8 do 12 godina otvorio je gradonačelnik Milorad Simić koji je učesnicima poželio dobrodošlicu i dobru igru.

– Ovo sportsko dešavanje u Derventi ove godine je okupilo nemali broj ekipa i ovo je jedna svečanost povodom Dana uz ostala sportska i kulturna dešavanja u avgustu. Pozdravljam mlade ljude, želim im sve dobro, a onima koji nisu iz Dervente, želim da ponesu lijepu uspomenu iz našeg grada, da se sportski ponašaju i da se vraćaju u Derventu, a derventskoj djeci sam poželio da budu dobri domaćini i igrom pokažu kako to Derventa voli i zna, kazao je Simić.

Svoje mjesto, ali i zapaženu ulogu, na ovom turniru imali su i polaznici Škole fudbala “Prijatelji” iz Broda.

Brođani su se takmičili u četiri starosne kategorije, i to generacije 2009, 2010, 2011. i 2013. godište.

Mališani iz Broda su pokazali svoje znanje i umijeće, a u izuzetno jakoj konkurenciji medaljom su se okitili mališani iz generacije 2009. Oni su u finalnom dvoboju izgubili do domaćina “Tekstilca” i zauzeli drugo mjesto.

Škola fudbala “Prijatelji”; generacija 2009. godište

Rezultati po uzrasnim kategorijama su sljedeći:

uzrastu 2009 „Tekstilac“ je osvojio prvo mjesto, drugi su bili „Prijatelji“ iz Broda, treći „Mladost“ iz Bosanskog Petrovca, a četvrta „Ilićka“ iz Brčkog.

generaciji 2010 najuspješniji je bio „Borac“ iz Banja Luke, drugoplasirani su bili fudbaleri „Di five“ iz Doboj Istoka, trećeplasirani „Sloga“ iz Doboja, a četvrti „Proleter“ iz Teslića.

Među 2011. godištem najbolji su bili fudbaleri „Zenita“ iz Bijeljine, „Tekstilac“ je osvojio drugo, „Stars“ iz Gradiške treće, a četvrto „Željezničar ST“ iz Banjaluke.

Među najmlađim fudbalerima najuspješniji su bili mališani dobojske „Sloge“, potom banjalučkog „Borca“, Škole fudbala „Derventa“ i FK „Naprijed“ Banjaluka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.