Djeca s Kosova u posjeti spomen-sobi palim borcima Broda

Boračka organizacija upriličila je danas prijem za djecu i  nastavnike iz Gračanice na Kosovu i Metohiji. Djeca su obišla Spomen sobu poginulim borcima Odbrambeno–otadžbinskog rata i  upalili svijeće gdje je održan i kraći istorijski čas. 

Predsjednik Predsjedništva OBO Zoran Vidić je u kraćim crtama objasnio djeci značaj sjećanja na heroje koji su život dali za slobodu, ta da je sloboda nešto najvrjednije što svakom čovjeku treba i poželio svima njima da što prije dočekaju svoju potpunu slobodu. 

Brano Gojković, direktor OŠ „Sveti Sava“ takođe se obratio djeci i istakao da je Kosovo i Metohija  naše naslijeđe, tradicija i da zauzima veliki dio u srcu  i biću svakog čovjeka u Republici Srpskoj.Zajedno sa predstavnicima Boračke organizacije  druženje su  nastavili u Klubu Boračke organizacije.

Inače, od 19. do 26. juna, šesnaestoro djece i dva nastavnika iz Gračanice sa Kosova i Metohije borave  u sedmodnevnoj posjeti opštini Brod. To je  dio programa Vlade Republike Srpske, odnosno Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, pod nazivom „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)