Detalji krađe vozila: Ostavila ključ u bravi, ušla u prodavnicu, i ostala bez vozila

Policija u Brodu je ekspresnom akcijom otkrila i uhapsila kradljivca automobila i potom ga vratila vlasniku, kojeg je za malo skupo koštao odlazak u prodavnicu sa ostavljenim ključevima u vozilu.

Automobil marke „folsfagen“ je ukraden sa parkinga ispred jednog trgovinskog objekta u ulici Brodskog bataljona u Brodu, a u njemu je „ključ za startovanje vozila bio ostavljen u bravi“.

– Policijski službenici Policijske stanice Brod su u ponedjeljak  operativnim radom na terenu identifikovali lice inicijala S.K. iz Broda, za koje postoji osnov sumnje da je istog dana u Brodu otuđilo putnički automobil marke „VW 1F-Eos” vlasništvo lica inicijala D.T. iz Broda. Pronađeno vozilo je vraćeno vlasniku-saopštili su iz Policijske uprave Doboj.

Saznajemo da je automobil ukrao 41-godišnji Srđan K. (41), iz Broda, koji je iskoristio zgodu kada je S.T. izašla iz vozila i ostavila ključ u bravi. Kako saznajemo, žena je ušla u prodavnicu a Srđan u njeno vozilo, dodao gas i nestao u nepoznatom pravcu.

Krađu je prijavio suprug D.T., u čijem je vlasništvo vozilo, nakon čega je alarmirana policija.

– Policija u Brodu, samo poslije nekoliko časova istog dana, kradljivca je, s vozilom parkiranim kod fudbalskog stadiona, otkrila  i uhapsila u naselju Kričanovo, nadomak Broda. Srđan je priznao krađu, uz obrazloženje da je imao namjeru da se samo sa „folsfagenom“ „dobro provoza i u drugom mjestu nabavi cigarete“-kazuje naš izvor upućen u ovu nesvakidašnju krađu.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv S.K. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izveštaj o izvršenom krivičnom djelu krađa, najavili su iz policije.

Policija: Ne ostavljajte ključeve

Iz policije, i na ovom brodskom primjeru, apeluju na vlasnike da svoja vozila ne ostavljaju otključane a pogotovo ne sa ključem u bravi.

-Ne činite to ni u dvorištu svojih kuća, a kamo li ispred prodavnica ili na drugim javnim mjestima-upozoravaju iz policije.

N. ĐURIĆ/mojbrod.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)