Detalji jučerašnjeg pokušaja ubistva

Brođanin Sreto G. (65) je sa zamotanom glavom i ozbiljnim povredama iz dobojske bolnice „Sv. Apostol Luka“ pušten na kućno liječenje, a njegov sjekirom napadač i sugrađanin 59-godišnji Joco M. je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Fotografija: pixabay.com

Dežurni tužilac se izjasnio da je riječ o krivičnom dijelu – ubistvo u pokušaju.

Horor na ulici u Brodu, kad je sijevnula sjekira, dogodio se u subotu, a osumnjičeni je pronađen i uhapšen sutradan.

Joco i Sreto su, prema kazivanju njihovih poznanika, bliski prijatelji koji su se gotovo svakodnevno družili.

U subotu je, međutim, među njima došlo do svađe tokom koje je Joco M. zgrabio sjekiru i ušicama, odnosno tupom stranom, udario Sretu G. u glavu.

– Za osumnjičenog J.M. postoji osnov sumnje da je u Brodu nanio tjelesne povrede licu S.G. Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Brodu, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu na dalje liječenje – stoji u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Cijeli slučaj policiji su prijavili ljekari brodske Hitne pomoći nakon čega je Joco u nedjelju pronađen i uhapšen.

Još interesantnije je da su krvava sjekira i gumena palica pronađeni u kolima povrijeđenog Srete.

– Po naredbi Okružnog suda u Doboju izvršen je pretres automobila „džeta“ koje koristi lice inicijala S.G. prilikom čega je pronađena i oduzeta sjekira sa tragovima crvene boje koji asociraju na krv i gumena palica, koji će da posluže kao dokaz u krivičnom postupku – navedeno je u saopštenju dobojske policijske uprave.

Naš portal, od izvora upućenog u ovaj slučaj, saznaje da je Sreto G., iako sav krvav, u Hitnoj insistirao i na ljekarsku intervenciju pristao tek po dolasku policije.

 – Sreto je, uz otkrivanje njegovog identiteta, objasnio, odnosno izjavio da je sjekiru oteo od napadača i strpao je u svoj automobil, kao dokaz. Otuda i misterija kako je krvava sjekira završila u njegovom automobilu, a ne osumnjičenog za napad, kako su, pogrešno, neki mediji objavili  -kazuje naš izvor.

(N. ĐURIĆ/mojbrod.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.