Dervenćanin Aleksandar Đekić i ove godine predvodi ešalon na svečanom defileu povodom Dana Republike

Dervenćanin Aleksandar Đekić je jedan od trinaest komandanata ešalona jedinica policije koji su učestvovali u svečanom defileu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske održanom danas u Istočnom Sarajevu.

Ova čast mu je ukazana drugu godimnu u nizu. Đekić je ove godine, kao inspektor u Upravi za policijsku obuku, predvodio jedan od pet ešalona Policijske akademije, dok je prethodne godine kao pomoćnik komandira u Policijskoj stanici Derventa predvodio ešalon Posebnih snaga policije Policijske uprave Doboj.

U današnjem defileu učestvovali su svi vidovi organizacionih jedinica MUP-a Republike Srpske, koji su pokazali materijalno-tehnička sredstva i naoružanje, kao i specijalizovana oklopna vozila, te policijske motore i kvadove. Učestvovalo je nešto više od 700 pripadnika MUP-a, a ovom prilikom je razvijena zastava Republike Srpske dugačka 500 metara.

Pored ešalona policijskih snaga učestvovali su i predstavnici civilnog sektora, ukupno oko 2.500 učesnika.

Na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu od 19.00 časova biće upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske.

(derventacafe)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)