Debakl Poleta na domaćem terenu

U subotu su odigrane prvenstvene fudbalske utakmice osmog kola Druge lige Republike Srpske (Zapad) za muškarce.

Ekipa brodskog Poleta je ugostila ekipu Sloge iz Trna.

Najavljivana kao pravi mali derbi u borbi za 4. mjesto na tabeli, utakmica nije opravdala ovaj epitet. Posebno ne igra domaćih.

Imali su domaći ambicije da pobijede goste iz Trna, posebno ako se uzme u obzir da su vezali seriju od tri pobjede. Međutim, na terenu sasvim druga slika.

Trener Pijetlović izveo je sljedećih startnih 11 igrača:

Bojan Dobrijević (G) , Bojan Petrić (K) , Slaven Karamehić , Srećko Grozdanić (od 36′ zamijenjen sa Bojan Ignjatić), Njegoš Đukić , Srđan Đukanović (od 79′ zamijenjen sa Danilo Đurić), Milan Šakić , Đorđe Rosić , Stefan Bardak (od 46′ zamijenjen sa Slobodan Đukanović), Ilija Jovičić , Aleksandar Kondić.

Nedostatak motivacije u kombinaciji sa lošom i neprepoznatljivom igrom igrača Poleta, mirisao je na katastrofu. Odbrana je bila bušna kao švajcarski sir, golman Dobrijević nesiguran, napadač Šakić kao da je zalutao na teren. Primjetno je da ekipi nedostaje Josip Blažanović koji se još oporavlja od povrede zgloba zadobijene na utakmici s Čelincem.

Josip Blažanović

Gosti su bili raspucani i efikasni, tako da je već u prvom dijelu stvorena nedostižna prednost. Bilo je 1:4. Strijelac za domaće bio je Njegoš Đukić.

Nastavak je donio nešto mirniju igru, prije svega gostiju koji u dva navrata tresu mrežu domaćina. Na suprotnoj strani, Njegoša Đukić je opet zatresao mrežu gostiju.

Ono što je važno pomenuti, jeste i katastrofalno suđenje u drugom poluvremenu. Dva očigledna igranja rukom igrača Trna u vlastitom šesnaestercu sudija Petrović nije sankcionisao kaznenim udarcima.

Ovim porazom, Polet je pao na devetu poziciju.

Sljedeće kolo igra se u subotu, 9. oktobra a brodska ekipa gostiju u Žeravici, kod ekipe Jedinstva.

Foto: printskrin DCSport

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.