Dan učeničkih postignuća, brodska škola ima četiri „Vukovca“

U osnovnoj školi „Sveti Sava“ juče je organizovana manifestacija „Dan učeničkih postignuća“ na kojoj je Justin Teofilović proglašen učenikom generacije, dodjeljene su Vukove diplome Ani Plavšić, Ani Stević i Nikoli Borojeviću, te su prezentovani rezultati i dodjeljena priznanja učenicima koji su ostvarili dobre rezultate na brojnim takmičenjima u školskoj godini na izmaku.

Justin Teofilović nije krio sreću izborom za najboljeg među odličnima.

-Jako sam srećan. Ovo je potvrda mojih rezultata, truda i biće motiv za buduće uspjehe-, izjavio je Justin.

Ima jasne planove za budućnost

-Planiram upisati Bogosloviju, a potom i Bogoslovski fakultet. Želim biti sveštenik, da propovjedam narodu nauku o Bogu, vjeri. To mi je davalo inspiraciju i snagu kroz dosadašnje školovanje i sva takmičenja-, rekao je Teofilović, te riječi zahvalnosti upitio Bogu, roditeljima, učiteljici i svim nastavnicima.

Nosilac Vukove diplome Ana Plavšić još nije donijela odluku čim se želi baviti u životu.

-Velika je čast dobiti ovakvo priznanje. Za ispite, kontrolne i dobre ocjene trebalo je dosta truda uložiti. Isplatilo se! Namjeravam upisati gimnaziju, a odluku za životni poziv i izbor fakulteta još ću prolongirati na neko vrijeme-, kazala je Plavšić.

Direktor škole Brano Gojković, naveo je da ovu nastavnu godinu završava 772 učenika raspoređenih u 37 odjeljenja u centralnoj i dva u područnim odjeljenjima Zorište i Kolibe. Gojković je napomenuo da od 79 učenika devetih razreda samo jedan đak, iz jednog predmeta, nije ostario pozitivan uspjeh, dok je prosječna ocjena učenja 4,00 – što je zavidan prosjek. Dodao je da slične rezultate očekuju i na školskom nivou.

-Mnogobrojni izloženi radovi i 79 podijeljenih diploma govori da se zavidan broj učenika takmičio i ostvareni su dobri rezultati na regionalnim i republičkim takmičenjeima. To govori da se u ovoj školi ozbiljno radi, u kolektivitetu-, istako je Gojković.

Dan učeničkih postignuća ima poseban značaj, rekao je načelnik opštine Brod Zoran Vidić, posebno jer su rezultati ostvareni u teškim uslovima pandemije u posljednje dvije godine.

-Nije bilo lako raditi sa skraćenim časovima, odsustvima sa nastave, ali teško vrijeme je iznjedrilo fenomenalne pojedince. Čestitam dobitnicima Vukove nagrade i učeniku generacije. Velika je to istrajnost i žrtva učenika, njihovih nastavnika i roditelja. Imamo korektnu saradnju sa upravom škole, a opština je tu da pomogne da učenici borave i rade u što boljim uslovima-, poručio je Vidić.

Nataša Cvijanović pomoćnik ministra za osnovno vaspitanje i obrazovanje RS, poručila je učenicima da nastave putem uspjeha koji, kako je istakla, ne bi bio ovakav da nije bilo njihovih nastavnika i drugih koji učestvuju u vaspitno obrazovnom procesu.

-Pred učenicima je novi početak, upis u srednje škole. Iskreno vjerujem da je u ovoj ustanovi školovanje bilo ugodno. Mnogo je ovdje vannastavnih sadržaja i nastavnika posvećenih svom pozivu. Iskrene čestitke na tome-, poručila je Cvijanović.

Na poziv rukovodstva škole Danu učeničkih postignića prisustvovao je i Predrag Damjanović direktor republičkog Pedagoškog zavoda RS koji je naglasio da su u najvećoj osnovnoškolskoj ustanovi u Brodu ostvareni impresivni rezultati u protekloj nastavnoj godini.

-Ovo je nabolji mogući način za završetak školske godine. Učenici su imali šta da prikažu, mnogo sekcija, organizacija, mnogo truda i rada učenika, njihovih nastavnika i rukovodstva škole. Pogledali smo i samu školu koja je uređena sa velikom ljubavlju. Možda bi bilo dobro da direktori škola iz većih sredina dođu i pogledaju sa kolikom se ljubavlju radi u manjim sredinama sa manje učenika, ali sa mnogo zalaganja učenika. Veliko prisutvo roditelja ovoj svečnosti pokazuje da i oni cijene rad nastavnika i rukovodstva škole-, izjavio je direktor Pedagoškog zavoda RS.

Tokom gotovo dvočasovnog programa prezentovani su učenički rezultati ostareni u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a u programu su nastupili članovi više školskih sekcija i školski orkestar.

Izvor: Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)