Dan sjećanja na pale Tulečane

Ispred spomen obilježja u MZ Tulek, danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće za 9 boraca i civila poginulih u odbrambeno otadžbinskom ratu.

Mladi okupljeni oko Boračke organizacije podsjetili su na teška stradanja stanovnika Broda, kao i da je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja ove mjesne zajednice živote dalo pet boraca, Dušan Stojić, Dragan Udovičić, Radovan Radovanović, Zlatko Jovanović i Sreto Pavičić, a za vrijeme okupacije Broda u logorima su mučeni mnogi civili, mještani Tuleka.

Živote u logorima izgubili su Dragan Stojković, Dušanka Bardak, Branko Bardak i Zdravko Duronja. Prisutnima se obratio predsjednik MOB Tulek Zdravko Nenadić, te zahvalio na sjećanju na poginule stanovnike ove mjesne zajednice koji su svoje živote dali da bi mi danas živjeli u miru.

Cvijeće su položili članovi porodica porodica poginulih boraca, delegacija Boračke organizacije i MOB Tulek, delegacija opštine Brod i drugi.

Delegacija opštinske Boračke organizacije Brod, 8. i 9. maja boravi u Vranju,gradu pobratimu, povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)