COVID-info: U Srpskoj 83 novooboljela, preminula Brođanka

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetkoj bolniciu Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 385 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 83 osobe.

Radi se o 47 muškaraca i 36 žena, od kojih je 29 mlađe, 43 srednje i 11 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Trebinja, 12 iz Bijeljine, osam iz Bileće, sedam iz Foče, šest iz Banjaluke, po tri osobe su iz Modriče, Prijedora i Čelinca, po dvije iz Doboji Čajniča i po jedna osoba je iz Bratunca, Dervente, Zvornika, Kozarske Dubice, Ribnika, Rogatice, Sokoca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Broda.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.813 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.819 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.U Republici Srpskoj ukupno je testirano 293.815 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 66, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 36, a u ostalim bolnicama 30. Na respiratoru su 3 osobe.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 571 osoba, a nadzor je završen kod 193.904 osobe.

Napomena: Na dan 13.08.2021. godine, naknadno je prijavljeno 6 smrtnih slučajeva koji su se desili u prethodnom periodu (sva lica sa prebivalištem u Šekovićima).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)