Covid-info: Dvoje Brođana pozitivno na koronu

Kod 166 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona, 6.5.2021. u 9 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 803 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 166 osoba.

Fotografija: pixabay

Radi se o 78 muških i 88 ženskih osobe, od kojih je 15 mlađe, 95 srednje i 56 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 31 osoba je iz Banjaluke, 22 iz Bijeljine, 11 iz Mrkonjić Grada, devet iz Foče, po osam iz Dervente i Doboja, po šest iz Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Pala, Ugljevika i Šamca, po pet iz Zvornika, Kozarske Dubice i Laktaša, po četiri iz Prijedora i Prnjavora, po tri iz Lopara, Srebrenice i Šipova, po dvije iz Broda, Pelagićeva i Teslića i po jedna iz Višegrada, Istočne Ilidže, Kneževa, Kostajnice, Modriče, Novog Grada, Rudog, Čelinca i Šekovića.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Laktaša i Gradiške i po jedna iz Prnjavora, Zvornika, Trebinja, Modriče, Šamca, Bijeljine i Ugljevika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 62.391 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 3.452 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 43.167 osoba, a testirano je ukupno 260.737 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 691 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 275, a u ostalim bolnicama 416. Na respiratoru je 70 osoba (32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 38 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.868 osoba, a nadzor je završen kod 181.172 osobe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)