Četiri novozaražena lica iz Broda korona virusom

Prema jutrošnjem Izvještaju JZU Institut za javno zdravstvo prisustvo korona virusa utvrđeno je kod 442 osobe u Republici Srpskoj.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Foči izvršeno je testiranje 1.483 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 442 osobe

Radi se o 231 muškoj i 211 ženskih osoba, od kojih je 35 mlađe, 242 srednje i 165 osoba starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 55 osoba je iz Bijeljine, 53 iz Banjaluke, 37 iz Gacka, 33 iz Gradiške, 26 iz Laktaša, 20 iz Doboja, 17 iz Prijedora, 16 iz Dervente, 14 iz Foče, po 13 iz Istočnog Novog Sarajeva i Čelnica, 11 iz Nevesinja, po 10 iz Bileće, Višegrada i Rogatice, osam iz Modriče, sedam iz Novog Goražda, pet iz Pala, po četiri iz Broda, Kotor Varoša, Srpca, Teslića, Ugljevika i Šamca, po tri iz Berkovića, Vlasenice i Petrova, po dvije iz Vukosavlja, Donjeg Žabara, Kozarske Dubice, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Oštre Luke i po jedno iz Bratunca, Zvornika, Istočne Ilidže i Han Pijeska.

Prema podacima koje smo dobili iz higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Brodu trenutno je korona virus prisutan kod osamnaest osoba, od kojih se dvije nalaze na bolničkom liječenju.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 33 smrtna slučaja kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih je deset osoba iz Banjaluke, dvije iz Trebinja, Prijedora, Laktaša, Gradiške i Dervente i po jedna iz Bijeljine, Bileće, Čelinca, Doboja, Foče, Gacka, Istočne Ilidže, Modriče, Nevesinja, Pelagićeva, Rogatice, Ruda i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 55.787 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 2.831 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 39.277 osoba, a testirane su ukupno 238.233 osobe.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.458, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 589, a u ostalim bolnicama 869. Na respiratoru je 115 osoba (59 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 56 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.336 osoba, a nadzor je završen kod 158.131 osob

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)