BUM! Kao grom iz vedra neba: Đorđe Marković potpisao za Zvijezdu!

Mladi Đorđe Marković, šesnaestogodišnjak iz Broda, prije 10 dana uspješno je prošao probu u Bijeljini u sklopu Akademije fudbala Zvijezda 09.

Marković je prve fudbalske korake napravio na brodskim terenima kao član SSU Prijatelji i to kao četvorogodišnjak pod stručnim vođstvom trenera Miruna Jokanovića i Duška Vrača, koji su ga trenirali i u mlađim selekcijama OFK Polet 1926. Naredni korak u njegovoj karijeri jeste prelazak u derventski Tekstilac gdje je nastupao nekoliko sezona u mlađim selekcijama. A onda je uslijedio poziv na probu u Bijeljinu gdje je oduševio Zvijezdine trenere koji su odlučili da ga zadrže u svojim redovima.

Prvi fudbalski koraci mladog Markovića (SSU Prijatelji)

Između 38 vršnjaka koji su bili na probi iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Marković je izborio svoje mjesto među “zvijezdama”. Marković, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, nije krio oduševljenje i radost zbog prilike koja mu se ukazala, i ponosan je što će predstavljati Brod na većoj fudbalskoj sceni.

Želim da se zahvalim svim članovima Srpskog Sportskog Udruženja Prijatelji što su osnovali školu fudbala gdje sam započeo sa 4 godine svoje prve fudbalske korake, trenerima Mirunu Jokanoviću i Dušku Vraču koji su me trenirali u mlađim selekcijama Poleta. Veliku zaslugu dajem treneru Dejanu Plisniću koji je zaslužan za uspon moje fudbalske karijere u FK Tekstilac Derventa. Moj kvalitet su zapazili skauti iz Akademije Fudbala Zvijezda 09 iz Bijeljine te me pozvali na probu. U Bijeljini nastavljam fudbalsku karijeru i dalje školovanje. Nadam se da ću časno predstavljati svoj grad Brod, ponosno nam priča Đorđe.

Đorđe Marković (FK Zvijezda 09)

Fudbalski klub “Zvijezda 09” je osnovan 2009. godine u Etno Selu “Stanišići” u Bijeljini. Klub je zapravo prenesen iz sela Brgule, opština Vareš, gdje je postojao prije raspada Jugoslavije i rata u BiH pod imenom FK “Zvijezda Brgule”. Od ulaska u Premijer ligu BiH, Zvijezda 09 prvenstvene utakmici na stadionu u Ugljeviku koji je u vlasništvu kluba.

Mlađe kategorije prvenstvene utakmice igraju na stadionu Etno sela Stanišići. Inače, juniori FK Zvijezda 09 su prvaci Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021.

Srećno, Đorđe!

Đorđe Marković (FK Tekstilac Derventa)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)