Brodsko polje 2 napokon dobija kanalizaciju

Ovih dana završena je izrada projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Mjesnoj zajednici Brodsko polje 2. Vrijednost predviđenih radova je procjenjena na 1.100.000 KM, a gradnja kanalizacije je planirana početkom ljeta.

„Radiće se kompletna mjesna zajednica, uključujući naselje Novi Poloj, zatim dionica od pekare Vidić do spomenika kod stare škole kao i sporedne ulice na ovom pravcu. Ukupna dužina mreže koja će se graditi je oko 5.000 metara“, naveo je Boban Đurđević direktor JKP „Komvod“. 

On je objasnio da je projektna dokumentacija glavnog kanalizacionog sistema u MZ Brodsko polje 2 urađena, te da traže partnera, odnosno izvore finansiranja projekta čija je vrijednost 1,1 milion KM bez PDV-a.

„Održali smo sastanak sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/, na kojem su predstavnici ove institucije iskazali spremnost za finansiranjem dijela projekata koje realizuje brodsko komunalno preduzeće. Naišli smo na razumjevanje predstavnika EBRD-a i za projekat izgradnje kanalizacije. Očekujemo pozitivan ishod i obezbjeđenje sredstava“, dodao je Đurđević.

Prema njegovim riječima, drugi način u tom pravcu jeste i dogovor sa opštinom Brod koja je itekako zainteresovana da se projekat realizuje. 

„Razgovaraćemo i sa mještanima i vidjeti postoji li njihova spremnost da učestvuju u finansiranju ovog veoma važnog projekta“, dodao je Đurđević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)