Brodskim poljoprivrednicima isplaćeno više od 135 hiljada KM podsticaja

Na račune brodskim poljoprivrednim proizvođačima početkom oktobra iz budžeta opštine Brod uplaćeno je nešto više od 135.000 KM podsticaja, dok će preostali iznos od ukupno 163.000 KM koliko je predviđeno za podsticaj i podršku poljoprivrednoj proizvodnji za tekuću godinu, biti iskorišćen za nabavku plastenika.

Ukupno 307 poljoprivrednih proizvođača ostvarilo pravo na podsticaj.

“Za 206 poljoprivrednih proizvođača isplaćen je novčani podsticaj u iznosu nešto većem od 135.000 KM, dok će 28.000 KM biti iskorišćeno za nabavku 101 plastenika od po 50 metara kvadratnih”, pojasnio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Nikola Bačić, dodajući da je u toku procedura nabavke plastenika.

Baćić je precizirao da je najveći iznos od 44.160 KM isplaćen u oblasti stočarstva, odnosno proizvodnje mlijeka, te za uzgoj tovne junadi 27.700 KM.

“U odnosu na prethodnu, ove godine našim poljoprivrednim proizvođačima je isplaćeno više sredstava, a naša namjera je da iz godine u godinu povećavamo podsticaje kako bi pomogli naše proizvođače i doprinijeli razvoju ove veoma važne privredne grane”, ističe Bačić.

On je pojasnio da je raspodjela sredstava vršena na osnovu Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstva namjenjenih podsticaju i podršci poljoprivrednoj proizvodnji iz jula tekuće godine.

“Prema Pravilniku, pravo na podsticaj imala su poljoprivredna gazdinstva registrovana u APIF, demobilisani borci, porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi, ratni zarodljenici i civilne žrtve rata koje se bave ili imaju uslove za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom”, zaključio je Bačić.

/Radio Brod/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.