Brodskim poljoprivrednicima danas uručen 101 plastenik

Brodskim poljoprivrednicima, u cilju podsticanja poljoprivredne proizvodnje, danas je podijeljen 101 plastenik. Plastenici veličine 40 m2 nabavljeni od srbačke firme “Plastex” postupkom javne nabavke a kroz konkurentski zahtjev, danas su uručeni krajnjim korisnicima na Gradskom stadionu u Brodu.

Tendersku dokumentaciju preuzelo je šest potencijalnih ponuđača, ali samo dva su se odazvala – “Plastex” iz Srbca i “Valplast” iz Srebrenika.

Nakon otvaranja ponuda, komisija je utvrdila da je ponuđač “Plastex” povoljniji za više od 13 hiljada konvertibilnih maraka.

Vrijednost nabavljenih plastenika iznosi 28.280,44 KM sa PDV-om.

Nikola Bačić, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Brod, je napomenuo da je ovo nastavak projekta podsticaja za poljoprivredu i da je do sada u okviru istog, po drugim osnovama, na račune poljoprivrednika uplaćeno oko 140.000 konvertibilnih maraka.

“Na inicijativu poljoprivrednika išli smo u direktnu nabavku plastenika, a ne u dodjelu sredstva za nabavku istih”, dodaje Bačić.

Olivera Radulović, koja je dobila jedan od plastenika, se zahvalila opštinskoj upravi i izjavila da će joj plastenik značiti mnogo jer planira proizvodnju povrća za potrebe porodice i domaćinstva, a ukoliko bude bilo mogućnosti planira i proširenje i izlazak na tržište.

Ovom podjelom je završen projekat dodjele podsticaja za poljoprivredu u 2021. godini, za koji je izdvojen budžetom predviđen iznos od 163.000 KM. Projektom je obuhvaćeno ukupno 307 poljoprivrednih proizvođača, a raspodjela je vršena na osnovu kriterijuma iz Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava namijenjenih podsticaju i podršci poljoprivrednoj proizvodnji iz jula tekuće godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)