Brodski vatrogasci spremni na sve izazove

Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica Brod, obzirom na tehničku opremljenost i ljudske kapacite, u potpunosti je spremna da odgovori na sve izazove u svih 365 dana u godini.

U Jedinici ističu da je nedavno nabavljeno navalno vozio ”Ural” stavljeno u funkciju.

Vozilo je registrovano, vatrogasci-spasioci su prošli obuku rukovanja opremom kojom raspolaže, a zahvaljujući donaciji ”Rafineriji nafte” rezervoar ”Urala” je napunjen sa 300 litara pjenila važnog za gašenje određenih vrsta požara. Ako uzmemo u obzir da u voznom parku pored ”Mahindre”, vozila za tehničke intervencije, sada imamo dva nova navalna vozila, i sa drugom opremom koja je na zavidnom nivou, smatram da možemo odgovoriti na sve izazove koji se nađu pred nama-, izjavio je Mile Vukman starješina Jedinice.

Vukman dodaje da će opremanje brodskih vatrogasaca biti nastavljeno i u narednom periodu, te očekuje realizaciju nabavke novih radnih uniformi za vatrogasce-spasioce i dodatne oprema za spasavanje na vodi i u poplavama vrijednosti oko 25.000 KM.

-U toku je ralizacija ugovora sa firmom ”Varnost elektronika” za isporuku filtera kompresora za punjenje izolacionih boca sa komprimiranim vazduhom, kao i realizacija ugovora sa Institutom za zaštitu, ekologiju i obrazovanje vezano za baždarenje i unutrašnjeg pregleda čeličnih boca i ispitivanje izolacionih aparata-, kazao je Vukman.

Vukman smatra da je PVSJ već sada, za naše uslove, na zavidnom nivou opremljenosti i spremna da odgovori osnovnom zadatku- spasavanja života i materijalnih dobara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)