Brodski vatrogasci obavili nadzor održali prezentaciju u JU OŠ “Liješće”

Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica Brod, u okviru svojih poslova obavlja i stručne poslove nadzora koji su usmjereni na blagovremenost i povećanje efikasnosti vatrogasno-spasilačke intervencije.

Tokom nadzora se provjeravaju funkcionalnost i ispravnost vodozahvata, hidranata, aparata za gašenje požara i drugih zapaljivih materijala u podrumima, na tavanima i drugim mjestima koja predstavljaju opasnost; prohodnost požarnih puteva i prilaza električnim razvodnim tablama, hidrantima, aparatima, blokadnim ventilima gasnih instalacija i instalacija sa zapaljivim tečnostima; zabrana korištenja otvorenog plamena i pušenja na požarno ugroženim prostorima.

O ovim temama, pored obavljenih poslova nadzora, održana je u ponedeljak 13.12.2021. godine prezentacija za đake, nastavnike i zaposlene u osnovnoj školi „Liješće“. U školi je izvršen nadzor nad spoljnom hidrantskom mrežom, pristupnim putevima u blizini objekta, evakuacionim putevima i prilazima električnim tablama i slično.

Iz vatrogasne jedinice javne objekte navode kao prioritete.

 „Trenutno su prioriteti javni objekti i ustanove u kojima se okuplja, boravi ili radi veći broj lica. Osnova škola u Liješću je bio prvi u nizu objekata koje će brodski vatrogasci prekontrolisati u cilju efikasnije protivpožarne zaštite”, tvrdi Mile Vukman, starješina Jedinice.

Cilj nadzora jeste sačiniti prijedlog mjera za otklanjanje uzroka eventualnih požara,a u cilju zaštite krajnjih korisnika.

„O izvršenim kontrolama sačinjava se Zapisnik sa prijedlogom mjera za otklanjanje uzroka koji mogu da dovedu do izbijanja i širenja požara, koji se dostavlja vlasniku, odnosno korisniku objekta. Ako vlasnik odnosno korisnik objekta ne izvrši predložene mjere konstatovane zapisnikom, vatrogasno-spasilačka jedinica o tome odmah obavještava Inspektorat“, zaključuje razgovor Vukman.

Svoje zadovoljstvo pristupom i primjerom dobre prakse nije krila ni Nada Gostić, direktor JU OŠ “Liješće” iz Liješća.

“Pripadnici brodske vatrogasne jedinice su održali prezentaciju za učenike, nastavnike i zaposlene u našoj školi. U školi je izvršen nadzor nad spoljnom hidrantskom mrežom, pristupnim putevima i prilaznim električnim tablama. Naša škola je prva u nizu objekata koju su brodski vatrogasci prekontrolisali u cilju efikasnije protivpožarne zaštite”, ističe Gostić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)