Brodski socijalisti, ipak, održali Konferenciju

Tiho i bez medijske pažnje, u nedjelju je održana Izborna konferencija Socijalističke partije u Brodu. Partija koja odavno gubi članstvo i povjerenje građana, uspjela se, uz velike napore, koliko-toliko konsolidovati i održati Konferenciju.

Da li je bila igra na kartu ideologije, uglavnom članstva starije životne dobi, ili želja da se od očiju javnosti sakriju nedavni gubici mladih ljudi iz ove stranke – pokazaće vrijeme.

Inače, ovu stranku je u posljednjih nekoliko sedmica napustio značajan broj, po stažu starijih, a po godinama mlađih članova, sve zbog nezadovoljstva politikom i rukovođenjem od vrha do lokala.

Konferencija je održana u holu stare osnovne škole Drago Vidošević, gdje je trenutno u izgradnji spomen-soba borcima drugog svjetskog rata.

Tridesetak delagata i gostiju, uz prisustvo Petra Đokića i Slobodana Protića, gostiju iz Dervente, kao i Riste Marića koji je narodni poslanik ove stranke, glasalo je i podržalo promjene!

Povjerenje delegata na mjestu potpredsjednika stranke dobio je Saša Miličić, dok je za sekretara izabran Slobodan Pejčić.

Međutim, postavlja se pitanje koliko je predsjedniku ove stranke na državnom nivou stalo do brodskog odbora ili je digao ruke od istog. Naime, Đokić je isti dan gostovao u Pelagićevu što je uredno zabilježeno na njegovoj zvaničnoj facebook stranici, dok zvanična stranica socijalista nije prozborila ni riječi o Konferenciji.

Ipak, Konferencija je nešto čime se svaka politička opcija treba dičiti i na sva zvona reklamirati, a ne kriti od javnosti kao što je urađeno na primjeru brodskog odbora.

Fotografija preuzeta s Facebook profila Socijalistička partija Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)