Brodski KOMVOD dobio autopodizač kontejnera

Projektom „Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod“ obezbjeđeni su materijalni uslovi za nabavku novog autopodizača kontejnera, a realizacijom ovog projekta, JKP „Komvod“ Brod juče (25.10.2021.g) je dobilo novo vozilo za odvoz kontejnera smeća.

„Opština Brod je projekat sufinansirala sa 71.394,57 KM“, rekao je Vanja Nikolić, šef kabineta načenika opštine, i dodao da je ovo još jedan od projekata vezanih za održivi razvoj, te da se nada da će  njegova realizacija poboljšati proces odvoza i odlaganja otpada na deponiju  i poboljšanje komunalnog reda.

„Radi se o specijalnom komunalnom  vozilu za transport kontejnera nosivosti do 2,5 t, a malih je dimenzija pa je podesan za vožnju  gradskim  ulicama“, rekao je Radojica Obradović, direktor firme „MIPEKS AUTO“ RS d.o.o Banja Luka, koja je isporučilac autopodizača.

„Ovo vozilo će svakako poboljšati kvalitet naših usluga i pomoći našim radnicima pri odvozu otpada iz gradskih i seoskih mjesnih zajednica“, rekao je Boban Đurđević, direktor JKP „Komvod“ koji je prisustvovao primopredaji.
Projekat „Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod“ vrijedan je 155.715,30 KM, od čega je sufinansiranje opštine Brod 71.394,57 KM, a realizuje se u okviru Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u RS za 2020/2021. godinu, za čije su funkcionisanje sredstva obezbijedili Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH).

/Radio Brod/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)