Brođani iz dijaspore i ove godine se družili u Kolibama

Susreti Brođana iz dijaspore organizovani su u subotu 14. avgusta u MZ Gornje Kolibe.

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona, Kolibarci su ove godine organizovali tradicionalnu manifestaciju kako bi oživjeli dešavanja u svojoj mjesnoj zajednici.

Prema riječima Muhameda Čepala, predsjednika FK „Sloga“, natalitet je sve manji, a odlazak mladih ljudi sve izraženiji.

Dino Mašić, jedan od igrača FK „Sloga“ rekao je da mu je drago kada se u njegovoj mjesnoj zajednici organizuju sportska i druga druženja i izrazio žaljenje zbog sve manje zainteresovani da se sugrađani sastaju i druže.

Susret Brođana iz dijaspore 2021. godine, iako se malo zakasnilo sa organizacijom u odnosu na ranije godine, po riječima predsjednika Savjeta MZ Kolibe Gornje, Vernesa Kobiljara ipak je okupio preko 200 zvanica.

„Čekalo se da vidimo kako će se razvijati situacija sa pandemijom korona virusa i da li će naši Brođani biti u situaciji da dolaze iz inostranstva ili ne, pa se zato kasnilo sa organizacijom. Ipak sve je proteklo dobro, a organizaciju susreta ove godine na sebe je preuzeo FK „Sloga“, rekao je Kobiljar i dodao da je nakon odigrane revijalne utakmice veče nastavljeno uz druženje zvanica, muziku i pjesmu Mensura Lemeša, bez kog susreti Kolibaraca ne mogu proći.

Susret Brođana iz dijaspore posjetio je i sam načelnik opštine Zoran Vidić koji je bio i sponzor ovogodišnjeg okupljanja Brođana iz dijaspore.

Sve u svemu, susreti Brođana 2021. godine prošli su ovako kako jesu, rekao je Kobiljar, te dodao da se sada samo možemo nadati da ćemo do 2022. godine pobijediti pandemiju virusa korona, te biti slobodni da iduće godine organizujemo susrete i druženja u mnogo većem broju.

Violeta Gudalović/Radio Brod

One thought on “Brođani iz dijaspore i ove godine se družili u Kolibama

  1. JimmyBex 07/08/2023 at 3:10 am

    prednisone 60 mg daily: http://prednisone1st.store/# order prednisone online no prescription

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)