Branko Jovičić: Skandal uživo

-Zašto joj je ovo trebalo. Uništila je svoj ugled, ugled porodice, sav trud… Zar je zbog ovog čitav život radila i učila? Zašto je to uradila sebi?, pitala se Milica, školska drugarica.

-Jao kćeri, šta napravi? Zar ovako da nas obrukaš?, jaukala je majka.

Otac je odmahivao glavom. Nije više htio ni da čuje za nju. On više nema ćerku. Ovakvu sramotu ne može da joj oprosti.

-Mala je bila odličan učenik i divno dijete. Uvijek se javila kad bi prošla, nikad ništa ružno nisi mogao da čuješ o njoj. Ne znam šta joj bi, objašnjavala je komšinica Danica drugaricama koje su joj došle na kafu.

-Srozala nam je ugled kolektiva. Mislim da moramo da predložimo otkaz, ako ona sama ne podnese isti, a bio bi red posle ovakve bruke. Žalosno je što onako vrijedna i struča osoba uradi ovako nešto. Džaba svi rezultati, džaba objavljivanje u naučnim časopisima, džaba rekovremeni sati koje nikad nije naplatila, kad sve to pogazi ovakvim potezom, konstatovale su kolege

-Sve je ovo kriv zapadni sistem vrijednosti. Vidite šta se desi kad se čovjek odalji od crkve i Boga. Pod maskom ljudskih prava, Amerika nam je poklonila ovakve moralne nakaze. Nije naše da sudimo, dotičnu osobu treba izložiti na stub srama kao primjer svima koji bi željeli da ponove takvo što, smirenim glasom je izgovarao otac Makarije okupljenim vjernicima.

-Jebeni dođoši su uništili naš Beograd, konstatovao je Ivan, rođeni Beograđanin.

-Nemojte tako javno da je razapinjete. Ima pravo da radi šta želi. Ja, lično, nikad ne bih nešto tako gnusno uradio javno, ali njen život, njeno pravo, vikao je borac za ljudska prava, proćelavi ljevičar.

-Ako ona ima pravo da se ponaša ovako imamo i mi pravo da je linčujemo. Nek snosi odgovornost za svoje postupke, vikao je veteran rata u yt komentarima, proćelavi desničar.

-Možda ona nije kriva. Ko zna kakvo je djetinjstvo imala, plačno je govorila dobroćudna starica svojoj sestri na telefon

-U Švajcarskoj se za ovakve stvari odmah piše kazna, pa ti radi ako smiješ. Tamo je to izumrlo još prije dvhesta godina, tvrdio je debeli gastarbajter,

-Ovo je nedopustivo. Misli li ona na našu ćerku, a svoju sestru od tetke, pitala se tetka Jorgovanka. Kako ćemo sad da je udamo? Svi će našu finu ćerkicu da porede sa ovom spodobom.

-Vidite li kakve „stručnjake“ vam vlast dovodi. Zna se kako je došla na to mjesto, govorio je bivši odbornik i trenutno zaboravljeni opozicioni političar pokušavajući biti duhovit.

I pitate se vi, šta se zapravo desilo? Desio se skandal, veliki skandal i to u programu uživo, u terminu koji svi gledaju, i radnici i studenti i penzioneri, a i mala djeca. Ej, uradila je to pred očima naše djece. Napravila je nešto što se ne smije, nešto što je za svaku osudu. Počinila je smrtni grijeh. Nadam se samo da će božiji sud biti pravedan, kad je već ovaj, zemaljski, korumpirani zakazao i nije ju strpao u zatvor.

Bože, vidiš li šta je ova moralno izopačena osoba učinila? Pojavila se pred kamerama, našminkana, dotjerana sa urednom frizurom. Kurva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)