Boračke kategorije na banjskom liječenju

Danas, 30. avgusta, na banjsko liječenje, u banju „Kulaši” kod Prnjavora, ispraćeni su korisnici iz reda boračkih kategorija. Njih 30 korisnika ostvarilo je pravo putem javnog Konkurs za boračke kategorije.

U jutarnjim časovima okupili su se svi u sklopu Boračke organizacije gdje su im, uz lijep odmor i dobro zdravlje poželjeli predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić sa članovima opštinske boračke organizacije.

“Na banjsko liječenje ove godine upućeno je 30 korisnika po Konačnoj rang listi i to 11 porodica poginulih boraca, 13 demobilisanih boraca, 4 ratna vojna invalida, dvoje iz porodice preminulih ratnih vojnih invalida i porodice preminulih boraca”, izjavio je Vidić.

Na inicijativu Boračke organizacije za odlazak na banjsko liječenje u budžetu opštine planirana su novčana sredstva, kao budžetska stavka pomoći boračkim kategorijama.

U vremenu od 2008. godine, Boračka organizacija, opština Brod i Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu uspješno su ispoštovali sve ugovore sa banjama u Republici Srpskoj, a liječenje je koristilo preko 300 korisnika iz reda boračkih kategorija.

Na banjskom liječenju, u banji „Kulaši“ kod Prnjavora boraviće do 9. septembra.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)