Borac Brod: Povećanje obima poslovanja, u 2023. ćemo trebati novih radnika

Direktor preduzeća „Borac“ d.o.o. Nenad Đukić rekao je da u idućoj godini planiraju proširenje djelatnosti i obim poslova što će, uz ostvarenje boljeg poslovnog rezultata, otvoriti nove perspektive preduzeću i stvoriti pretpostavke da se broj zaposlenih sa trenutnih 19 poveća.

On je dodao da se preduzeće oslanja se na ugovorene poslove sa opštinom Brod, a osim što vrše naplatu parkinga, angažovani su na održavanju spomenika iz Otadžbinskog i Narodno oslobodilačkog rata, čistoće u lokalnoj administraciji, autobuskog terminala, a za potrebe lokalne Administrativne službe angažovana je čuvarska, kurirska i portirska služba.

-Uprkos teškoćama uspjeli smo osugurati kontinuitet redovne isplate ličnih primanja i servisirati obaveze u ovoj godini. U saradnji sa Boračkom organizacijom i lokalnom upravom obezbjedili smo dodatne poslove i sredstva da ispratimo povećanje minimalnih primanja koja su odlukom Vlade Republike Srpske dva puta povećavana u tekućoj godini-, rekao je Đukić, naglašavajući da se radnicima isplaćuju dio toplog obroka i obaveze po osnovu radnog staža.

Zahvalio se opštinskoj Boračkoj organizaciji i opštini Brod na kontinuiranoj pomoći, podršci i izvanrednoj saradnji.

Đukić je napomenuo da je „Borac“ preduzeće od posebnog republičkog značaja čija je obaveza da od ukupnog broja zaposlenih najmanje 51% budu lica sa invaliditetom od 40 do 80 odsto.

-Ukoliko uspijemo realizovati zacrtani plan povećanja obima poslova za 2023. trebaće nam novi radnici, kojih nema na tržištu rada. Obratićemo se resornom Ministarstvu da u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokrene proceduru da se donja granica invalidnosti za zaposlene sa 40 % umanji na 30% kako bi osigurali radnu snagu i zadržali status koji imamo-, objašnjava Đukić.

Ističe da pored ugovorenih poslova sa opštinom, najveći prihod ostvaruju od naplate parkinga. Prema njegovima riječima prihod je u prošloj godini bio značajno manji zbog ograničenja u kretanju ljudi uzrokovanog pandemijom korona virusa.

– U tekućoj godini bilježimo značajno povećanje prihoda od naplate parkiga. To je rezultata većeg broja vozila iz inostranstva, najviše iz susjedne Hrvatske. Ovaj segmen poslovanja namjeravamo unapređivati uvođenjem još jednog parkiga u naplatu, uz minimalne korekcije cijena, o čemu će odluku donijeti Skupština opštine Brod-, izjavio je Đukić.

Podsjetio je da cijena dnevne karte iznosi 3 KM, a dvočasovne 1 KM.

-Vozačima koji svakodnevno koriste uslugu parkinga isplativija je kupovina mjesečne karte koja košta 25 KM, šestomjesečne po cijeni od 90 KM, ili godišnje od 150 KM. To su pogodnosti koje nudimo. Pored toga, zaposlenima na Gradskoj pijaci omogućeno je da uslugu parkinga plaćaju 10 KM na mjesečnom nivou, kao i privrednicima koji posluju na gradskom području-, naveo je on.

Đukić je podsjetio da je preduzeće „Borac“ osnovala opštinska Boračka organizacija 2000. godine s ciljem zapošljavanja i poboljšanja životnog standarda invalida.

Nenad Đukić, direktor “Borac” Brod

Radio Brod/D.I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)