Balatunović izuzetno aktivan: Rukovodstvo CJB Derventa u posjeti vjerskim zajednicama

Komandir Policijske stanice Derventa Milomir Balatunović, zamjenik komandira Slaviša Pavlović i pomoćnik komandira Radivoj Gvero, danas 08.10.2021. godine, su izvršili radnu posjetu vjerskim zajednicama u gradu Derventa u cilju sagledavanja i rješavanja problematike koju eventualno imaju navedene zajednice.

Ovom prilikom su obišli sljedeće vjerske zajednice:

• Srpsku Pravoslavnu crkvu gdje su obavili razgovor sa Radojicom Ćetkovićem Protojerejem – Stavroforom- starješina Saborne crkve u Derventi, Jović Ilijom i Nović Ljubišom sveštenicima u Srpskim pravoslavnim crkvama;

• Rimokatoličku crkvu gdje su obavili razgovor sa Markom Sliškovićem župnikom navedene crkve u Derventi, Bjelom brdu i Bukovici, župnikom u Žeravcu Fra Markom Filipovićem koji je i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Derventi;

• Grkokatoličku crkvu gdje su obavili razgovor sa sveštenikom Sitnik Franjom Petrom;

• Islamsku zajednicu gdje su obavili razgovor sa derventskim imamom Murisom ef. Abdurahmanovićem, imamom Fikretom ef. Delićem i predstavnikom Islamske zajednice Ekremom Vugdalićem.

Svi predstavnici vjerskih zajednica sa kojima su obavili razgovor nisu imali primjedbi na bezbjednost vjerskih službenika kao i vjernika, takođe niti da su im na bilo koji način bili ugroženi vjerski objekti.

Ovaj sastanak je još jedan primjer dobre saradnje Policijske stanice Derventa i svih vjerskih zajednica na području ovog grada. Ova saradnja će se nastaviti i dalje upravo u cilju da u gradu Derventa svi građani, kao i turisti budu bezbjedni i da se tako i osjećaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.