Akcija “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”: Tokom naredna dva mjeseca pojačane kontrole učesnika u saobraćaju

Policijske uprave Službenici Doboj će od danas do 31. avgusta, na području koje operativno pokrivaju, provoditi kontrolu učesnika u saobraćaju.

Pod posebnom lupom policajaca naći će se prekršaji u odnosima vozač-pješak, nepropisno kretanje biciklista, kontrolu brzine kretanja vozila, kontrolu vozača traktora, radnih mašina, motociklista i mopeda, te kontrolu učesnika u saobraćaju na prisustvo alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu i slično.

Tokom jula i avgusta prošle 2020. godine dogodile su se 172 saobraćajne nezgode u kojima je pet lica smrtno stradalo, 12 lica zadobilo je teže a 53 lica lakše tjelesne povrede.

– U naredna dva mjeseca policijski službenici naše Uprave provodiće i niz drugih preventivnih i represivnih aktivnosti, sa ciljem povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, koje se provode u okviru kampanje koju organizuje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, saopšteno je iz PU Doboj.

Tokom prvih pet mjeseci tekuće 2021. godine, na području naše Uprave dogodila se 351 saobraćajna nezgoda u kojima su tri lica smrtno stradala, 14 su zadobila teže a 97 lica lakše tjelesne povrede.

– Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda 63 su prourokovali vozači pod dejstvom alkohola a 34 vozači do dvije godine vozačkog staža. Lica bez položenog vozačkog ispita prouzrokovala su 15 saobraćajnih nezgoda. Najviše nezgoda evidentirano je ponedjeljkom i to u periodu od 12-14 časova, a najčešći uzrok dešavanja saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina kretanja vozila uslovima i stanju na putu, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Doboj poziva sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju, te da upravo svojim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)